• Головна
  • Новини
  • Львівські митники виявили автомобілі, що ввозилися під виглядом гуманітарної допомоги

25.10.2024, 21:26

Львівські митники виявили автомобілі, що ввозилися під виглядом гуманітарної допомоги

25 жовтня 2024 року Львівські митники викрили керівників благодійних фондів, які намагалися ввести в Україну автомобілі марки MERCEDES і BMW під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це повідомила пресслужба Львівської митниці.

У пункт пропуску «Грушів-Будомєж» прибув автомобіль, керований громадянином України, який намагався перевезти MERCEDES-BENZ 2010 року випуску на адресу київського благодійного фонду. Проте перевізник не надав жодних документів, що підтверджують факт вивезення автомобіля з території Євросоюзу як гуманітарної допомоги.

Під час митної перевірки з'ясувалося, що декларація, подана для митного контролю, містила неправдиві відомості про відправника, одержувача товару, його вартість та характер вантажу. Замість справжніх товарів, перевізник намагався видавати автомобіль за гуманітарну допомогу.

Також у «Грушів» прибув 41-річний житель Волині, який на лафеті перевозив два автомобілі BMW, один з яких 2015 року випуску, заявляючи, що вони є гуманітарною допомогою. Однак у водія також не було жодних підтверджуючих документів.

У обох випадках митники склали адміністративні протоколи відповідно до частини 1 статті 483 Митного кодексу України. Автомобілі були вилучені.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: