• Головна
  • Новини
  • Львівські медики врятували 11-річного хлопчика з Харкова, який потрапив під обстріл

30.05.2023, 15:03

Львівські медики врятували 11-річного хлопчика з Харкова, який потрапив під обстріл

Кома, вісім операцій і численні переливання крові. Лікарям довелося довго боротися за життя і здоров’я хлопчика, який потрапив під обстріл у власному дворі.

11-річний Артем з Харкова грав у футбол, коли росіяни атакували його двір касетними бомбами. Обстріл почався раптово, Артем не встиг сховатися. Хлопчик отримав множинні поранення: відкрита мінно-вибухова травма грудної і черевної порожнини та ушкодження внутрішніх органів. Протягом трьох перших діб він перебував у комі.

Через тиждень з Харкова Артема евакуювали до лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова. Місяць хлопчик не підводився з ліжка. Лікарі робили все можливе, аби повернути дитині здоров’я. Вони залучили колег з лікарні святого Пантелеймона, фахівців з Великої Британії та США. І разом виконали низку високотехнологічних втручань. Зокрема, відновили цілісність грудної клітки та правої легені, а також органів черевної порожнини, зокрема, печінки. Аби мати змогу провести такі операції, знадобилося багато донорської крові.

Зараз Артем знову бігає та вже навіть грає у футбол. А його мама тішиться, що лікарям вдалося врятувати життя та здоров’я її синочка.

Медики нагадують, що донором крові може бути кожна здорова людина у віці від 18 до 60 років, яка не має медичних протипоказань. Здавати кров – безпечно і навіть корисно, адже це сприяє самовідновленню організму та профілактиці серцево-судинних захворювань.

Перше медичне об’єднання Львова чекає донорів крові за адресою: вул. Миколайчука, 9, із 09:00 до 12:00 у будні дні. Телефон для запису: 0 800 333 03.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: