• Головна
  • Новини
  • Львівські лікарі провели найбільше трансплантацій в Україні

16.10.2024, 12:19

Львівські лікарі провели найбільше трансплантацій в Україні

За 9 місяців 2024 року у Центрі трансплантології Першого медичного об’єднання Львова провели 106 трансплантацій органів від родинних та посмертних донорів, давши пацієнтам шанс на повноцінне життя. Це найбільша кількість трансплантацій в Україні за цей час.

«Команда наших трансплантологів робить усе можливе, щоб допомогти кожному отримати другий шанс на життя. Це справді диво і найбільша радість, коли люди після важких захворювань повертаються до життя», - зазначають у Центрі трансплантології Першого медобʼєднання Львова. 

Так, за даними Українського центру трансплант-координації, за 9 місяців 2024 року в Україні загалом провели 373 органні трансплантації, пересадивши 250 нирок, 73 печінки і 50 сердець.

Найбільше трансплантацій виконано у Першому медичному об’єднанні Львова – 106, у Національному науковому центрі хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова – 62, та в Інституті серця МОЗ України – 37. Загалом у національному листі очікування на пересадку органів перебуває 3438 пацієнтів.  

Нагадаємо, Львів є одним з лідерів української трансплантології. Першу трансплантацію тут виконали у лютому 2020 року. Відтоді лікарі провели понад 400 трансплантацій органів. Це серця, печінки та нирки, а також легені. Саме тут вперше в Україні пересадили комплекс підшлункова залоза та нирки, а також провели першу в Україні пересадку комплексу серце-легені та успішну спліт-трансплантацію печінки.

Записатись на консультацію до фахівців Центру трансплантології Львова можна за номером телефону: +380 (68) 513 37 10, або ж звернутись до лікарні святого Пантелеймона у Львові (вул. Миколайчука, 9).

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: