• Головна
  • Новини
  • Львівські лікарі отримають сучасне обладнання у межах співпраці з польськими колегами

12.10.2024, 12:05

Львівські лікарі отримають сучасне обладнання у межах співпраці з польськими колегами

Делегація Першого медоб’єднання Львова відвідала польських партнерів з Cardinal Stefan Wyszynski Voivodeship Hospital, що у Ломжі. Медики підписали договір у рамках проєкту Interreg NEXT Polska-Ukraina, що передбачає фінансування на придбання медичного обладнання.

Йдеться, зокрема, про ехокардіограф, 2 апарати штучної підтримки кровообігу, 10 кардіомоніторів, 2 наркозно-дихальних апарати та дефібрилятор. Таке обладнання покращить якість діагностики та лікування серцево-судинних захворювань, дозволить лікарям виконувати більше операцій та допомагати пацієнтам, які потребують високоточного медичного втручання.

Окрім того, проєкт передбачає обмін досвідом із польськими фахівцями, а також створення гібридної операційної в ломзькій клініці, що дозволить їхнім медикам виконувати більш складні втручання.

«Це важливо, тому що завдяки цьому проєкту наші лікарні отримають якісніше необхідне обладнання. Це значно полегшить роботу наших лікарів та покращить якість обслуговування пацієнтів, ми зможемо проводити більше кардіохірургічних процедур», - зазначив Олег Самчук, генеральний директор Першого медичного обʼєднання Львова.  

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни Львів перетворився на гуманітарний хаб, через який мільйони українців рятувалися і рятуються від війни. У квітні 2023 року тут  Національний реабілітаційний центр  – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від російської агресії, отримують комплексну фахову медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування.  Постраждалим не лише встановлюють протези –  тут їх виготовляють. Також поранені отримують фізичну, психологічну і психосоціальну реабілітацію та відновлення у супроводі фахівців. Всю допомогу пацієнтам надають безкоштовно.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: