• Головна
  • Новини
  • Львівські депутати вимагають притягнути винних до відповідальності через смертельну ДТП на вул. Луганській

08.07.2021, 16:59

Львівські депутати вимагають притягнути винних до відповідальності через смертельну ДТП на вул. Луганській

Депутати від фракції "Європейська Солідарність" звернулись до Головного управління Національної поліції у Львівській області та Львівської обласної прокуратури. Вони просять притягнути винних до відповідальності за немарковані острівці безпеки на вул. Луганській, де трапилася смертельна ДТП.

Про це депутати повідомили сьогодні, 8 липня, на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради, передає "Еспресо.Захід". 

Вони зазначають, що на початку червня цього року комунальні служби міста Львова облаштовували острівець безпеки на вул. Луганській. Згідно із нормами острівець безпеки має бути обладнаний знаками 4.7 "об’їзд перешкоди" і вертикальною розміткою 2.3 ПДР, напрямок ліній якої позначає бік, із якого необхідно об’їжджати перешкоду. Окрім цього, існують правила й для розмітки на дорозі, яка має попереджати водіїв про острівець.

"Однак штучну перешкоду поставили, а розмітку чи знаки – ні. На Гарячу лінію міста 1580 двічі зверталися мешканці міста з проханням, щоб там встановили відповідне огородження чи маркування. І все без результату", – розповіла Оксана Маруняк.

Нагадаємо, 23 червня на вулиці Луганській у Львові внаслідок ДТП загинув львів’янин Юліан Слободян. Свідки однією з причин аварії називають острівок безпеки, який встановили нещодавно, але не поставили ні знаків, ні освітлення, відповідно до правил. Чоловік за кермом мотоцикла не зміг помітити встановлений там острівець безпеки та внаслідок зіткнення з ним вилетів на зустрічну смугу під колеса вантажівки. 

Через цей трагічний випадок депутати від фракції "Європейська Солідарність" звернулись до правоохоронців.

"Здійснити перевірку усіх обставин бездіяльності, зокрема неналежного виконання своїх обов'язків відповідальними працівниками Львівської міської ради та комунальних служб, а також іншими відповідними посадовими особами щодо встановлення та ознакування острівців безпеки на вул. Луганській; У випадку виявлення порушень чинного законодавства, зокрема неналежного виконання своїх обов'язків притягнути усіх винних до відповідальності", – йдеться у зверненні.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: