• Головна
  • Новини
  • Львівська обласна шахова федерація виключає сестер Музичук з організації за лояльність до Росії та Білорусі

07.04.2022, 19:03

Львівська обласна шахова федерація виключає сестер Музичук з організації за лояльність до Росії та Білорусі

ЛОШФ припинила співпрацю з шахістками Анною та Марією Музичук і розпочинає процедуру їх виключення з президії та членства у федерації. Причина — вони не підписали колективного листа за виключення Росії та Білорусі з ФІДЕ.

Цю інформацію кореспондент НВ Львів отримав від Назара Фірмана, заступника президента ЛОШФ.

За його словами, Львівська обласна шахова федерація написала відкритий лист президенту Федерації шахів України з проханням повторно звернутися до ФІДЕ для посилення санкцій проти Росії та Білорусі. У ньому йшлося про те, що після жахливих речей, які світ побачив у Бучі, Гостомелі, Ірпіні, слід негайно розглянути питання про виключення російської шахової федерації та білоруської шахової федерації з ФІДЕ.

«Однак, гроссмейстерки Анна та Марія Музичук свої підписи під листом не поставили, вони вважають, що «не все так однозначно» і що «не всі росіяни погані», — пояснив Назар Фірман.

Він зауважив, що це не перший випадок, коли сестри Музичук демонструють нестійку позицію щодо війни Росії проти України. А причиною цього Назар Фірман називає особисту симпатію львівських шахісток до президента ФІДЕ Аркадія Дворковича — громадянина Росії, який свого часу був заступником голови в уряді Дмитра Мєдвєдєва.

«Для нас така позиція львів'янок є дивною, ми вирішили припинити співпрацю з ними. Організація почала процедуру їхнього виключення з президії та членства у федерації», — пояснив Назар Фірман.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: