• Головна
  • Новини
  • Львівська митниця щоденно перераховує до бюджету 125 млн грн

16.11.2021, 13:58

Львівська митниця щоденно перераховує до бюджету 125 млн грн

Львівська митниця, незважаючи на відокремлення підрозділів митного оформлення Тернопільщини та Прикарпаття, збільшила середньоденні надходження митних платежів на 16,5 %, що у підсумку становить майже 125,6 млн. гривень.

Про це повідомляє пресслужба Львівської митниці.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, коли функціонувала Галицька митниця, ця цифра становила на 18 мільйонів менше. При цьому, підрозділи митного оформлення, розташовані на Львівщині, збільшили середньоденні надходження митних платежів до бюджету на 29%.

Слід додати, що впродовж цього року план доходів до бюджету Львівська митниця перевиконала на 898 млн. гривень.

«Завдяки роботі львівських митників, державна казна отримала 25,8 мільярда гривень. Але треба мати на увазі, що обсяги митних платежів напряму залежать від епідемічної ситуації в країні. У зв’язку з карантинними обмеженнями на Львівщині були закритими три пункти пропуску – Смільниця та Угринів не працювали з березня 2020 по червень 2021 р, Грушів – впродовж чотирьох місяців минулого року», - зазначив начальник Львівської митниці Ілля Ніжніков.

Однак, за словами Ніжнікова, якісні зміни в роботу внесла реорганізація Державної митної служби, яка полягала в зміні кадрової політики, переході на контрактну систему, автоматизації процесів та протидію корупції.

«Багато підприємців для оформлення зовнішньоторгівельних операцій обирають саме Львівську митницю. Із 5 тисяч суб’єктів ЗЕД майже половина - з інших областей України. Крім того, 165 мільярди гривень – це вартість всіх імпортованих та експортованих товарів. У порівнянні з минулорічними показниками Галицької митниці, їх обсяг збільшився на 31%, при цьому, обсяги імпорту зросли на 28%, а експорту – на 40%», - додав Ніжніков.

Окрім того, львівські митники впродовж останніх десяти місяців склали понад 2,1 тис. протоколи про порушення митних правил.

Серед найбільш резонансних справ - вилучення гаджетів Apple майже на мільйон гривень у вересні цього року та виявлення одягу на суму 1 млн. 116 тис. гривень, який ввозили в Україну під виглядом вживаного за заниженою вартістю. Обидва випадки стосуються пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: