• Головна
  • Новини
  • Львівська міська рада замовила тисячу дорогих масок – по 17,5 грн за штуку

25.05.2020, 10:18

Львівська міська рада замовила тисячу дорогих масок – по 17,5 грн за штуку

Виконавчий комітет Львівської міської ради 20 травня замовив тисячу медичних одноразових тришарових масок по 17,5 грн за штуку. Пояснюють це їх високою якістю, водночас ціни на ринку захисних медичних засобів вже суттєво впали.

Про це повідомили "Наші гроші. Львів".

Як пояснила в.о. начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності апарату виконкому Стефанія Сиротинська, така ціна медичних масок зумовлена їхньою хорошою якістю. «Ми знайшли дешевші маски, але вони були дуже неякісні: резинки погані, тканина зовсім тоненька. В результаті ми від них відмовилися», − розповіла вона.

Проте сьогодні вартість медичних одноразових тришарових масок у Львівській області суттєво знизилася. Наприклад, відділи освіти Галицького, Франківського, Шевченківського та Залізничного районів замовили тришарові маски у ТОВ «Авіація Галичини» по 7 грн за штуку. Трішки дорожче – по 11,50 грн за штуку – придбала їх у ТОВ «Елпіс» Дрогобицька міська поліклініка. За такою ціною купила маски також Бродівська центральна районна лікарня у «Аптека №1», комунального підприємства Львівської обласної ради.

Львівська міська рада та її установи не вперше купують дорогі одноразові тришарові маски. На початку травня меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору» замовив такі маски взагалі по 24 грн за одиницю. Також досить дорого купила тоді маски перша міська поліклініка Львова – по 15,5 грн за одиницю.

Така вартість була однією з найвищих у Львівській області, оскільки інші установи купували маски по 10-13 грн за штуку. Водночас тоді Новороздільська лікарня знайшла їх ще дешевше – по 3 грн за одиницю.

Постачатиме маски Львівській міській раді місцева підприємиця Надія Козаченко, яка торгує господарськими та медичними товарами. Протягом 2019-2020 років вона отримала державних замовлень на 448 тис. грн.

Надія Козаченко також є власницею ПП «Квін-Трейд», у якого 21 квітня ЛКП «Ратуша-сервіс» замовило також дорогі маски − по 17,5 грн за штуку. На той час інші установи купували їх по 12-14 грн за одиницю.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: