• Головна
  • Новини
  • Львівська ОДА не спомоглася закупити 43 шкільні автобуси

07.11.2019, 11:35

Львівська ОДА не спомоглася закупити 43 шкільні автобуси

Тендер на закупівлю 43 шкільних автобусів на очікувану суму 79,8 млн грн Львівською облдержадміністрацією, у рамках якого велися тривалі оскарження замовника і недопущеного учасника - Торгового дому "Еталон Авто", скасовано з огляду на неможливість усунення виниклих порушень законодавства про публічні закупівлі.

Про це повідомив «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, у повідомленні сказано, що згідно з інформацією в ProZorro, торги було скасовано 28 жовтня після проведених цього самого дня аукціонів (за двома лотами - 42 автобуси й один спецавтобус із можливістю перевезення школярів з обмеженою можливістю пересування), переможцем яких було визнано дилера АТ "Черкаський автобус" - "Автоград 2007".

Водночас ТД "Еталон Авто" так і не було допущено до аукціону. Однак у результаті торги було скасовано повністю за двома лотами.

Як повідомлялося, тендер на закупівлю цих автобусів Львівська ОДА оголосила ще в квітні поточного року, який було скасовано після низки оскаржень дій тендерного комітету й оголошено повторно на початку липня. При цьому до документації було внесено умову, що висота автобуса не може бути більше ніж 2900 мм, тоді як автобуси "Еталон" вищі на 78 мм, що, як зазначав виробник, жодним чином не впливає на характеристики техніки.

У корпорації "Еталон" зазначали, що за ціною він найдешевший із сертифікованих сьогодні в Україні виробників - марки "Еталон" (виробник Чернігівський автозавод, ЧАЗ), "Отаман" ("Черкаський автобус"), і марки "Богдан" ("Богдан Моторс"), який, за оцінкою "Еталону", по суті, в торгах не бере участі, "а якщо і бере, то як технічний учасник".

Після цього відбулася низка оскаржень умов тендера, які частково задовольнялися, однак вимога щодо висоти залишалася незмінною.

У корпорації "Еталон" агентству "Інтерфакс-Україна" зазначили, що колектив ЧАЗ, котрий боровся за прозорість торгів, у жовтні звернувся до Адміністрації президента, і висловили задоволення скасуванням торгів тендерним комітетом.

"Сподіваємося, що під час оголошення нових торгів тендерний комітет не включатиме до техзавдання дискримінаційні характеристики щодо висоти, ширини чи довжини, прописані під одного виробника", - зазначили в корпорації.

ЧАЗ працює в Україні з 2003 року. На сьогодні виробляє понад 20 моделей автобусів, зокрема шкільних. За роки існування випустив понад 17 тис. транспортних засобів, зокрема 3 тис. шкільних автобусів, неодноразово перемагаючи в тендерах.

На підприємстві працюють понад 500 осіб. Розробку всього модельного ряду здійснює львівська філія - НДІ автомобілебудування "Еталон".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: