• Головна
  • Новини
  • Львівщина вийшла на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day»

19.09.2020, 16:31

Львівщина вийшла на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day»

Сьогодні, 19 вересня, Україна, разом із мільйонами активних громадян зі 180 країн світу, вийшла на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». У акції взяли участь люди, незалежно від віку та географії. Українці із міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття. 

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Акцію організували з метою покращення екологічної ситуації та створення сприятливих умов для розвитку волонтерства й самореалізації української молоді, розвитку Всеукраїнського волонтерського руху, спільного прагнення до кращого майбутнього в розбудові екологічного сектору Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства закордонних справ України та ряду громадських організацій у межах підготовки до щорічної Міжнародної соціально-екологічної акції з прибирання зелених зон та благоустрою територій.

Відтак, центральною локацією області став парк Цитадель, що розташований у місті Львові на вулиці вул. Грабовського, 11.

Зазначимо, що акція відбувається по цілій області. У кожному районі визначені координатори, які займаються організацією прибирання у себе на місцевості.

Кожен охочий може долучитися до Всесвітнього дня прибирання. Серед запропонованих форм участі були такі. Індивідуальні прибирання - можна самостійно обирати забруднене місце  і розпочати прибирання із друзями, родиною або колективом. Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого баку. За можливості варто відсортувати зібране і здати в найближчий пункт прийому вторинної сировини. Збиратися в групи можна, але кількість учасників має бути обмежена згідно з правилами карантинної зони, в якій знаходяться учасники, а площа достатньо великою для дотримання соціальної дистанції. Цифрове очищення - видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії. Картографування- встановити безкоштовний мобільний додаток «TrashOut» та відмічати забруднені і очищенні території.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: