• Головна
  • Новини
  • Львівщина передала 450 дронів для посилення захисників на передовій

27.09.2024, 19:18

Львівщина передала 450 дронів для посилення захисників на передовій

Львівська область продовжує підтримувати Збройні сили України новітніми засобами ведення бою.

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив про відправку чергової партії безпілотників, пише WestNews.

Цього разу зі Львівщини вирушили 450 дронів, серед яких є як десятидюймові, здатні нести «подарунки» на відстань до 20 кілометрів і знищувати важку техніку ворога, так і семидюймові, що ефективно справляються з легкою технікою, бліндажами та піхотою окупантів.

Нові безпілотники отримають воїни з 77-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ, 24-ї ОМБр імені короля Данила, батальйону безпілотних авіаційних комплексів «Рарог» 24-ї ОМБр, батальйону ударних БпАК «Ахіллес» 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка, 420-го окремого стрілецького батальйону інтернаціонального легіону та 11-го прикордонного загону.

Кошти на ці дрони зібрали під час благодійного аукціону, організованого громадами Жидачівської, Ходорівської, Гніздичівської, Журавненської громад і Стрийської районної військової адміністрації. Аукціон був частиною благодійного проєкту «Пташки Перемоги», ініційованого Ігорем Дулином і Олександром Тіщенком.

Максим Козицький висловив подяку всім, хто долучився до ініціативи: «Часом, гривнею, лотами — небайдужість і громадянська позиція об’єднують нас у боротьбі за спільну перемогу».

Загалом у межах проєкту «Пташки Перемоги» вже було передано понад 11 тисяч дронів для українських захисників. Проєкт планують продовжувати і надалі.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: