• Головна
  • Новини
  • Львівщина отримала від німецьких благодійників 4 пожежні авто

03.06.2023, 15:20

Львівщина отримала від німецьких благодійників 4 пожежні авто

У суботу, 3 червня, біля Львівської ОВА відбулась передача спецтранспорту від благодійників. Чотири автомобілі передали головному управлінню державної служби надзвичайних ситуацій у Львівській області.

«Я надзвичайно вдячний організації Freunde helfen Konvoi, назва якої говорить сама за себе, адже лише друзі можуть допомогти саме тоді, коли необхідно та підставити плече, коли така допомога є вкрай важливою. Ця чергова передача машин не була б можливою без підтримки Народної самооборони Львівщини, яка також робить все заради нашої перемоги. Я впевнений, що з такою підтримкою, як всередині країни, так і від іноземних партнерів, нам вдастся здолати ворога та відбудувати усе, що він пошкодив», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Представниця організації «Freunde helfen Konvoi gGmbH» Ванесса Голдищ розповіла, що покупка машин та необхідного обладнання обійшлася у 2,5 мільйони гривень. 

«Ми щиро сподіваємося, що ці машини стануть у нагоді саме тут, в Україні, і ми надалі продовжуватимемо наші гуманітарні конвої, щоб забезпечити потреби пожежних частин у цей непростий час. Для нас є честю бути тут, адже українці стали для нас справжніми друзями, яким ми охоче хочемо допомогти для подальшої перемоги. Ці машини допоможуть рятувальникам виконувати їхню роботу та рятувати людські життя», – сказала Ванесса Голдищ.

Начальник ГУ ДСНС у Львівській області Юрій Кагітін розповів, що дві машини передадуть в територіальні підрозділи ДСНС Львівської області, а інші стануть на бойове чергування у Херсонській та Миколаївській областях.

Представник громадської організації  «Народна Самооборона Львівщини» Валерій Веремчук розповів, що авто є готовими до використання та не потребують жодного дообладнання.

«Ці машини вдалося придбати нашим німецьким партнерам за їхньою собівартістю, адже коштують вони значно більше. Вони є вживаними, але у дуже хорошому стані, адже приїхали власним ходом з Німеччини та є повністю обладнаними усім необхідним для допомоги рятувальникам у боротьбі з пожежами та іншими надзвичайними ситуаціями. В комплектацію навіть входять кисневі балони, які є важливими при гасінні займань в закритих приміщеннях без наявності кисню», додав Валерій Веремчук.

Загалом німецька організація встигла передати вже близько двох десятків машин подібного класу від початку повномасштабного вторгнення.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: