• Головна
  • Новини
  • Львів викупить помешкання для музею Соломії Крушельницької

26.02.2021, 21:19

Львів викупить помешкання для музею Соломії Крушельницької

Учора, 25 лютого, депутати Львівської міської ради проголосували за ухвалу «Про погодження придбання об’єкта нерухомого майна на вул. С.Крушельницької, 23», 52 голоси – за.

Про це повідомив Інформаційний портал Львівської міської ради.  

Як повідомила начальниця юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, ухвала підготовлена на прохання департаменту розвитку  ЛМР. Йдеться про намір викупити помешкання.

«Квартира № 8 на вул. С.Крушельницької, 23 загальною площею 59,4 кв. м, оціночною вартістю 1 646 тис грн розташована над музеєм Соломії Крушельницької. Власники квартири неодноразово затоплювали фонди музею. Місто подавало позови щодо відшкодування фінансових втрат. Відтак було прийняте рішення про викуп помешкання».

Заступниця голови комісії культури Юлія Хомчин зазначила, що цього року маємо можливість говорити по дві великі жінки: Лесю Українку і Соломію Крушельницьку.

«Наступного року святкуватимемо 150 років з Дня народження Соломії Крушельницької. І тут мова йде про вчасність, про можливість викупити це помешкання цього року, оскільки воно є у приватній власності. Сьогоднішні власники неодноразово затоплювали це приміщення, експозиція музею не змінювалась 30 років. З колегою Петром Адамиком, представником профільної комісії, ми мали туди виїзд на запрошення директора музею. Є потреба викупити це помешкання, щоб розширити фонди». 

Відповідно до ухвали, директор юридичного департаменту має укласти договір купівлі-продажу.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: