• Головна
  • Новини
  • Львів отримав від Польщі третю партію матеріалів для захисту пам’яток

19.03.2022, 13:49

Львів отримав від Польщі третю партію матеріалів для захисту пам’яток

Львів отримав від Польщі третю партію матеріалів для захисту пам’яток культури.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Як розповіла начальниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, допомогу зібрали завдяки партнерам з Міністерства культури Польщі, Інституту «Полоніка» та Фонду культурної спадщини Польщі, а також всім небайдужим полякам, які відгукнулися на заклик допомогти Львову та українським містам захистити пам’ятки.

«Сьогоднішня допомога – це в основному вогнетривкі тканини та покривала, які в нас зараз дуже важко знайти. Ними можна захистити наші інтер’єри, зокрема іконостаси. Дуже дякуємо польським колегам, що вони так швидко все зібрали. Велика частина цих матеріалів вже є на наших пам’ятках. Велика частина вогнегасників теж роздана, передовсім настоятелям храмів, також музеям, бібліотекам – усім, хто цього потребував», - розповіла Лілія Онищенко.

Напередодні поляки вже передали Львову, окрім вогнетривких матеріалів та сотень вогнегасників, негорючі шнури та мінвату.

Розвантажувати захисні матеріали у Львові допомагають місцеві реставратори. Вони також виконують роботи з убезпечення пам’яток.

«Нам дуже допомагають наші реставратори, за що ми їм вдячні. Вони б мали вже починати реставраційні роботи, а натомість є тут, зі мною: допомагають розвантажувати матеріали, а далі будуть убезпечувати пам’ятки, аби ті змогли пережити можливі складні часи», - зазначила Лілія Онищенко.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: