• Головна
  • Новини
  • Львів готується до фестивалю сучасної музики "Контрасти"

23.09.2020, 16:40

Львів готується до фестивалю сучасної музики "Контрасти"

Впродовж 25 вересня – 4 жовтня у Львові відбудеться 26-й Міжнародний фестиваль сучасної музики КОНТРАСТИ, організатором якого є Львівська національна філармонія. Темою цьогорічного фестивалю є «Метаморфози-2020», пише пресслужба Львівської ОДА.

Фестиваль триватиме десять днів, у його програмі – двадцять подій симфонічної, камерно-інструментальної, електроакустичної та вокальної музики. У подіях КОНТРАСТІВ візьмуть участь музиканти з України, Польщі та Німеччини.

На гостей Фестивалю очікують ексклюзивні події, у рамках яких будуть презентовані нові композиції українських митців. Зокрема, 1 жовтня у виконанні Академічного камерного оркестру “Віртуози Львова” відбудеться прем’єра твору Ольги Криволап “Carmina amoris” (Пісні кохання) для струнних. Знаменитий цикл “Місячний П'єро” Арнольда Шенберґа прозвучить 27 вересня в перекладі українською. Також у програмі КОНТРАСТІВ - електроакустичні перформанси Максима Коломійця (“Внутрішні голоси”, 2 жовтня) та Остапа Мануляка (“Визволення з плаского світу IІ”, 3 жовтня).

Гостем цьогорічних КОНТРАСТІВ стане польський ансамбль Kwartludium. 3 жовтня колектив презентуватиме проєкт “Множинний образ”, у рамках якого відбудеться прем’єра твору молодої української композиторки Марти Галаджун. 

Закриття Фестивалю відбудеться 4 жовтня під батутою польського диригента Вінсента Козловського. У програмі концерту у виконанні Струнної групи Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії звучатиме композиція Ріхарда Штрауса “Метаморфози”, назва якої й підштовхнула організаторів Фестивалю до створення концепції КОНТРАСТІВ-2020.

Вже втретє під час КОНТРАСТІВ відбуватимуться Міжнародні майстер-класи нової музики COURSE. Цьогоріч у майстер-класах візьмуть участь шість композиторів з України, Туреччини та Китаю. У зв’язку із карантинними обмеженнями у форматі COURSE відбудуться певні зміни: молоді композитори-учасники матимуть можливість брати участь у майстер-класах в форматі онлайн, а також офлайн – у Львівській філармонії.  Дистанційно також відбуватимуться заняття із викладачами. Твори, написані під час майстер-класів прозвучать у виконанні київського колективу Ensemble Nostri Temporis 3 жовтня в Концертному залі Людкевича.

Також у програмі Фестивалю три інтерактивні лекції німецького філософа сучасного мистецтва Гаррі Лєманна, які транслюватимуться наживо на Камерній сцені Львівської філармонії. Він також матиме можливість бачити учасників лекції, які в свою чергу матимуть можливість задавати лектору запитання. 

Усі лекції безкоштовні. Відвідати їх можна буде за попередньою реєстрацією, оскільки кількість місць на Камерній сцені обмежена.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: