• Головна
  • Новини
  • Львів готується до ХХІ Фестивалю давньої музики: програма та учасники

20.10.2024, 21:19

Львів готується до ХХІ Фестивалю давньої музики: програма та учасники

У Львові незабаром стартує ХХІ Фестиваль давньої музики, який обіцяє подарувати мешканцям та гостям міста унікальну можливість насолодитися шедеврами барокової та ранньокласичної музики. Фестиваль проходитиме з 31 жовтня до 3 листопада під егідою антикризового проєкту «Україна. Музи не мовчать», ініційованого Львівською філармонією імені Мирослава Скорика на початку повномасштабної війни.

Цей фестиваль, що існує з 2003 року, є єдиним в Україні, який представляє давню музику різних європейських країн на професійному рівні. У рамках заходу відбудеться п’ять концертів, на яких виступлять як українські виконавці, так і іноземні гості з Польщі. Зокрема, у фестивалі візьмуть участь відомі музиканти: органіст Марек Топоровський, клавесиністка Уршуля Ставіцька та диригент Павел Осуховський.

Програма фестивалю

31 жовтня, четвер / 19:00
Музика надії. Відкриття Фестивалю
Цей концерт відкриє фестиваль, обіцяючи бути насиченим та емоційним. Виконавці ансамблю давньої музики «Terra Barocca» презентують твори видатних композиторів, таких як Георг Філіпп Телеманн, Георг Фрідріх Гендель, Джованні Батіста Мартіні, Ніколи Маттейса, Марена Маре та Антоніо Вівальді. У складі ансамблю:

  • Софія Соловій (сопрано)
  • Михайло Сосновський (флейта)
  • Степан Сивохіп (гобой)
  • Андрій Ткачук (фагот)
  • Сергій Гаврилюк (барокова скрипка)
  • Максим Римар (віолончель)
  • Анна Іванюшенко (клавесин)

1 листопада, п’ятниця / 19:00
A cappella Leopolis
Цей концерт представить хорову музику, виконану хором A cappella Leopolis під керівництвом Людмили Капустіної. У програмі — твори Джованні П’єрлуїджі да Палестріни, Джованні Марія Наніно, Лодовіко Ґроссі да Віадани, Феліче Анеріо, Ґреґоріо Аллеґрі та Антоніо Лотті.

2 листопада, субота / 17:00
Акордеон & бароко
Цей концерт проведе Богдан Кожушко, який представить барокову музику на акордеоні, виконуючи твори Жана-Філіппа Рамо, Доменіко Скарлатті та Йоганна Себастьяна Баха.

2 листопада, субота / 20:00
Органні фантазії
Марек Топоровський з Польщі представить програму, що складається з творів Ернста Кьолера, Йоганна Себастьяна Баха та Миколи Колесси.

3 листопада, неділя / 18:00
Закриття Фестивалю
Заключний концерт фестивалю обіцяє бути не менш вражаючим. У виконанні Назар Шутка (скрипка), Сергія Гаврилюка (барокова скрипка), Уршулі Ставіцької (клавесин, Польща) та Анни Іванюшенко (клавесин, керівниця оркестру) прозвучать твори Йоганна Адольфа Гассе, Георга Філіппа Телеманна, Йоганна Себастьяна Баха та Йоганна Бернгарда Баха.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: