• Головна
  • Новини
  • Львів готовий до опалювального сезону та можливих викликів зимового періоду

07.10.2024, 20:07

Львів готовий до опалювального сезону та можливих викликів зимового періоду

Львівська міська рада підтвердила, що місто готове на 99% до опалювального сезону, а опалення буде вмикатися залежно від температури.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко в інтерв’ю «Твоєму місту» зазначив, що місто готується за трьома сценаріями: при повній відсутності електроенергії, газопостачання та одночасно при відсутності і того, і іншого.

Москаленко акцентував увагу на необхідності забезпечення тепла для мешканців у випадку відключення електропостачання. В разі відсутності централізованої електроенергії планується запуск теплоелектроцентралі (ТЕЦ). Для будинків з індивідуальним опаленням підготовлені програми, що передбачають запуск індивідуальних теплових пунктів (ІТП) за допомогою акумуляторів або генераторів. Також існують програми компенсації для придбання акумуляторів, генераторів, сонячних панелей та інверторів, з можливістю компенсації до 200 тисяч гривень.

Щодо водопостачання, «Львівводоканал» також готовий до потенційних загроз, маючи запас спеціалізованого обладнання. У жовтні минулого року, під час атаки на місто, вдалося забезпечити водопостачання за допомогою потужних генераторів. Ці генератори, потужністю 2-3 МВт, дозволяють підкачувати воду до верхніх поверхів будинків.

Москаленко також зазначив, що забезпечено безперебійне живлення для світлофорів на ключових перехрестях і магістралях. У разі неполадок з трамваями планується збільшити кількість автобусних маршрутів. В місті функціонують "Пункти незламності", які наразі проходять обстеження перед повноцінним запуском.

Наступного тижня заплановано симуляційні навчання, які допоможуть відпрацювати механізми реагування на надзвичайні ситуації. Це стане важливим кроком у підготовці до можливих загроз, особливо враховуючи досвід останніх атак

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: