• Головна
  • Новини
  • Лубінець попередив про небезпечний флешмоб серед дітей: поліція вже відреагувала

04.10.2024, 22:23

Лубінець попередив про небезпечний флешмоб серед дітей: поліція вже відреагувала

У соціальних мережах почав ширитися новий небезпечний флешмоб, де неповнолітні вдихають пари токсичних побутових речовин та записують це на відео.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у своєму Telegram-каналі 4 жовтня. Він застеріг, що ця тенденція несе серйозну загрозу здоров'ю та життю дітей і закликав Національну поліцію вжити заходів для запобігання поширенню флешмобу.

Флешмоб, який називають «хромінг» або «хромування», передбачає вдихання токсичних парів від лаку для нігтів, маркерів, аерозолів та інших хімічних речовин. За інформацією поліції, такі дії можуть викликати важкі наслідки для організму, зокрема ураження мозку, серця, легень, нирок та інших органів. Вдихання таких речовин може також призвести до серйозної залежності та навіть до смертельного випадку.

У Нацполіції уточнили, що інформація про загрозу походить із зарубіжних джерел і що в Україні наразі офіційно випадків «хромінгу» зафіксовано не було. Проте правоохоронці закликали батьків бути уважними до онлайн-активності своїх дітей та нагадали про важливість контролю за тим, з ким спілкуються підлітки і який контент переглядають у мережі.

Лубінець також звернувся до батьків із проханням бути пильними щодо інтернет-небезпек та кіберзагроз, які можуть підстерігати їхніх дітей. Він підкреслив, що необхідно своєчасно обговорювати ці питання та розповідати дітям про потенційні загрози. Правоохоронці продовжують моніторити ситуацію та працюють над запобіганням поширення цього небезпечного флешмобу в Україні.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: