• Головна
  • Новини
  • Литва та Польща допоможуть Україні оцифрувати її культурну спадщину

29.04.2022, 09:33

Литва та Польща допоможуть Україні оцифрувати її культурну спадщину

Міністри культури України, Польщі та Литви Олександр Ткаченко, Пьотр Глинський і Сімонас Кайрис підтримують цифровізацію та популяризацію української культурної спадщини для захисту від нищення росіянами

Про це повідомив урядовий портал.

Олександр Ткаченко провів зустріч із польським і литовським колегами. Разом вони створили робочу групу щодо функціонування Фонду Люблінського трикутника, який підтримуватиме оцифровку культурної спадщини України.

"Ми маємо разом захистити та зберегти для прийдешніх поколінь культурну спадщину України. Адже вона є частиною Європи. Тільки спільними зусиллями, поглиблюючи дружні відносини між країнами, нам це обов'язково вдасться", - зауважив очільник Мінкульту.

Визнаючи РФ країною-агресором і засуджуючи нищення нею здобутків української культури, Україна, Литва та Польща підтримають цифровізацію об’єктів матеріальної та нематеріальної культурної спадщини, створення цифрової платформи для їх архівування, охорони, розвитку, поширення та популяризації.

"В умовах російської агресії важливо зберегти все українське, адже ворог прагне знищити ідентичність цілого народу. МКІП вже зафіксувало понад 250 злочинів росіян проти культурної спадщини України", - зазначили на прядовому порталі.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: