• Головна
  • Новини
  • Лише за 9 місяців 2269 немовлят у Польщі отримали українське громадянство

09.10.2019, 15:55

Лише за 9 місяців 2269 немовлят у Польщі отримали українське громадянство

У консульському відділі Посольства України у Варшаві, генконсульствах України у Кракові та Любліні та консульстві у Гданську з початку цього року до початку жовтня 2269 новонароджених дітей зареєстровано громадянами України.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили у посольстві України в РП.

З початку року по консульському окрузі у Любліні (Люблінське, Підкарпатське, Підляське воєводства) громадянами України зареєстровано 152 малюків, а по консульському окрузі у Кракові (Малопольське, Сілезьке, Нижньосілезьке, Опольське, Свентокшиське) – 742 новонароджені дитини. Крім того, по консульському округу у Гданську (Західнопоморське, Поморське, Куявсько-Поморське та Вармінсько-Мазурське воєводства) громадянами України зареєстровано 375 новонароджених дітей.

Водночас у повідомленні посольства України в РП у Facebook йдеться, що 1000 дітей зареєстровано з січня 2019 року громадянами України у консульському відділі посольства України в Польщі (Варшаві).

Консульський відділ посольства України у Варшаві обслуговує українців, які проживають у чотирьох воєводствах: Мазовецькому, Лодзькому, Любуському та Великопольському.

Як зазначила нещодавно в інтерв’ю Укрінформу керівник консульського відділу посольства України у Варшаві Світлана Криса, з 2014 року кількість українців у Польщі зросла уп’ятеро: приблизно з понад 300 тис. до 1,5 млн.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: