• Головна
  • Новини
  • Лінія фронту наближається до Мирнограда: місто в умовах обстрілів

22.10.2024, 12:43

Лінія фронту наближається до Мирнограда: місто в умовах обстрілів

Лінія фронту знаходиться всього за 1,5 км від Мирнограда, де залишилось близько 3 тисяч мешканців.

Про це в ефірі Громадського радіо повідомив виконуючий обов’язки начальника Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк.

За його словами, точна кількість людей, що залишились у місті, визначити важко, однак 3 тисячі — це приблизна оцінка. Дітей серед них немає, хоча поліція періодично виявляє дітей із сусідніх селищ, які перебувають у Мирнограді в оселях знайомих.

Обстріли продовжуються, зокрема, ворог застосовує артилерію та FPV-дрони, які часом намагаються "полювати" на цивільні автомобілі та пішоходів. Протягом останніх трьох днів обстріли посилилися і тривають із використанням різновидів КАБів.

Третяк зазначив, що більшість залишилися в місті не мають наміру виїжджати, хоча щодня кілька людей все ж таки евакуюються. В evacuatoin людей здійснюється волонтерами або на приватному транспорті. У місті більше не працюють банки і банкомати, а з серпня відсутні водо- та електропостачання, а також газ. Залишилися лише кілька крамниць, що торгують товарами першої потреби.

"У Мирнограді майже не лишилося цілісних багатоповерхівок — вони або повністю, або частково зруйновані чи пошкоджені. Однак місто готується до оборони", — резюмував Третяк.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: