• Головна
  • Новини
  • Ліміт на безмитну доставку посилок збільшили до 150 євро

25.01.2022, 17:24

Ліміт на безмитну доставку посилок збільшили до 150 євро

Верховна Рада на засіданні 25 січня підтримала закони, якими збільшила ліміт на безмитну доставку посилок з-за кордону зі 100 євро до 150 євро.

Про це відомо з засідання ВР, зміни до Митного кодексу (№4279) підтримали 237 народних депутатів, до Податкового (№4278) – 274 нардепи, пише Економічна правда.

Закони передусім збільшують ліміт оподаткування митом пересилання, фактурна вартість яких не перевищує 150 євро. 

Зміни стосуватимуться й стягнення податку на додану вартість – базою оподаткування є частина їхньої митної вартості (для юросіб) або частина сумарної фактурної вартості (для фізосіб), що перевищує 150 євро.

Також закони запроваджують електронне декларування міжнародних поштових та експрес-відправлень, встановлюється можливість відстрочення сплати податку протягом 30 днів з дати оформлення тимчасового реєстру.

Зауважимо, що до другого читання закон №4279 щодо змін до Митного кодексу містив правки, якими пропонувалося запровадити обов’язкову ідентифікацію отримувачів пересилань за паспортом або ідентифікаційним кодом. 

Проти них одразу виступили поштові оператори, й заявили, що внаслідок таких змін "може статися колапс". Згодом у комітеті запропонували на рік відтермінувати обов’язкову ідентифікацію, проте під час голосування депутати не підтримали відповідні правки (№35, 36). Відтак ідентифікацію не залишили в остаточній редакції документу.

Верховна Рада на засіданні 27 січня торік у першому читанні підтримала законопроєкт, яким збільшується ліміт оподаткування міжнародних посилок зі 100 до 150 євро.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: