• Головна
  • Новини
  • Лікарі Дитячої лікарні на Орлика у Львові проти об'єднання з лікарнею швидкої допомоги

19.03.2021, 14:55

Лікарі Дитячої лікарні на Орлика у Львові проти об'єднання з лікарнею швидкої допомоги

Лікарі та інші працівники Дитячої лікарні на Орлика у Львові виступають проти об'єднання з Лікарнею швидкої допомоги.

Про це WN повідомили лікарі Дитячої лікарні на Орлика.

Зокрема, сьогодні, 19 березня, у лікарні відбулись збори трудового колективу. Лікарі та інші представники медичного персоналу Дитячої лікарні виступили категорично проти задуманого об'єднання з лікарнею швидкої допомоги. 

На думку поголовної більшості, такі дії призведуть тільки до одного: до різкої втрати якості медичної допомоги, що її у Львові надають дитячому населенню. Нічого спільного із турботою про здоров'я дітей така реорганізація не має, йдеться тільки про велику корупцію, медичний колгосп нікому не потрібний, об'єднання насправді означає знищення Дитячої лікарні  як медичної установи, що надає спеціалізовану та висококваліфіковану допомогу дітям від народження до 18 років, - головні тези, що прозвучали.

Протестний рух у Дитячій лікарні очолила профспілка. Має бути підготовлене відповідне звернення.          

Нагадаємо, 11 березня Zaxid.net повідомив, що в "медицині Львова плануються грандіозні зміни. У місті хочуть створити «Клінічне територіальне медичне об'єднання імені Святого Пантелеймона». Мова йде не лише про перейменування лікарень, а про об’єднання багатьох медичних закладів в одну потужну медичну структуру. На першому етапі, за словами директора Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, ініціатора таких змін Олега Самчука,
мають об'єднатися поліклініка на вул. Мазепи, дитяча міська лікарня, Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, згодом – 5-а і 8-а міські клінічні лікарні.

"Після об’єднання, каже Олег Самчук, по-новому запрацює і міська дитяча лікарня. Діти, зокрема, отримають те, чого зараз не мають, наприклад, кардіохірургічну допомогу. Зараз операції на серці їм роблять лише у лікарні швидкої допомоги, а у разі створення «мережі» спеціалісти останньої будуть обслуговувати всі медичні заклади, які увійдуть до медичного об’єднання. Абсурдна ситуація, коли спеціаліст є у Львові, але не має права врятувати життя пацієнтові у сусідній лікарні, має відійти в минуле. Об'єднання вирішить її раз і назавжди".

Додамо, що Львівська міська дитяча клінічна лікарня – медичний заклад міської комунальної власності, який надає спеціалізовану та висококваліфіковану допомогу дитячому населенню міста і області від народження до 18 років.

В складі лікарні стаціонар на 420 ліжок (15 клінічних і 7 параклінічних відділень) та консультативна поліклініка, де надаються консультації з 21 спеціальності.

З січня 2007р. відкрито неонатологічний корпус, в якому розгорнуто єдине в області відділення патології новонароджених, а також відділення реанімації новонароджених на 12 ліжок з виїзною неонатологічною бригадою.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: