16.09.2024, 16:09

Латвія передасть Україні рідкісні бронемашини CVR(T)

Міністерство оборони Латвії оголосило про передачу Україні частини бойових машин CVR(T), раніше придбаних у Великій Британії. Через питання безпеки точна кількість техніки та її модифікації не розголошуються.

За даними видання  Delfi, існує висока ймовірність, що українська армія отримає бронемашини FV107 Scimitar. Ця техніка буде замінена в Латвії на сучасніші моделі. Відомо, що ЗСУ отримають роту бронетехніки, що може складати 9-12 одиниць.

На озброєнні латвійської армії знаходиться 198 бойових машин різних модифікацій серії CVR(T), включно з FV107 Scimitar, FV106 Samson, FV105 Sultan, FV104 Samaritan та FV103 Spartan. Загалом Латвія отримала від Великобританії 116 модернізованих машин та 7 тренувальних моделей.

У 2021 році Латвія замовила 200 нових фінських бронетранспортерів Patria, частину яких також планує передати Україні наступного року. Латвія щорічно виділятиме 0,25% свого ВВП на військову допомогу Україні щонайменше до 2026 року.

Бойові розвідувальні гусеничні машини CVR(T), які відомі своєю маневровістю та універсальністю, стануть важливою частиною українських сил на полі бою.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: