• Головна
  • Новини
  • ЛМР підтримала петицію про вимірювання забруднення повітря на вул. Пластовій, 13

22.11.2019, 13:33

ЛМР підтримала петицію про вимірювання забруднення повітря на вул. Пластовій, 13

Депутати підтримали електронну петицію «Встановлення приладу вимірювання забруднення повітря на вулиці Пластовій, 13 з метою постійного відстежування шкідливого впливу на населення».

Як повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, за ухвалу проголосували 53 депутати.

Відповідно до документу, який ухвалили депутати, департамент містобудування упродовж 30-ти днів має розробити дорожню карту реалізації електронної петиції за участю автора та скерувати її на розгляд та затвердження постійній комісії екології та природокористування.

Після затвердження дорожньої карти управління «Секретаріат ради» опублікує інформацію щодо вирішення питання, порушеного петицією, на офіційному веб-сайті Львівської міської ради або на іншому спеціалізованому сайті. Авторка петиції Марія Щебет пропонує встановити вимірювальний прилад на вулиці Пластовій, 13 (житловий будинок найближче розташований до львівських очисних споруд) з метою постійного відстежування шкідливого впливу на населення.

Виступаючи у сесійній залі, Марія Щебет закликала депутатів підтримати цю петицію і якомога швидше виділити кошти на його придбання. Авторка петиції зазначила: «Рівень концентрації шкідливих речовин у цьому місці потрібно контролювати цілодобово з ретрансляцією даних в Інтернет для того, щоб через сайти екомоніторингу кожен міг бачити реальний рівень забруднення. Вартість такого пункту становить 1,5 млн. гривень. Цей прилад повинен мати низький поріг чутливості».

У ході обговорення депутати висловили підтримку петиції і подякували авторці за її небайдужість. Депутатка ЛМР, голова комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Юлія Гвоздович погодилася з авторкою петиції, що це має бути стаціонарний пункт еко-моніторингу і запропонувала визначити інші місця, де теж є неприємний запах. Це, зокрема,  у районі Підзамче, де вулиця Опришківська перетинається з вулицею Хмельницького, а також у районі Нового Львова.

Депутат ЛМР Андрій Карбовник запропонував прийняти протокольне доручення, відповідно до якого дати термін для встановлення цього приладу і заслухати інформацію про  виконання цього доручення, а також визначити місця, які потребують встановлення таких приладів, і там їх встановити. Голова постійної комісії екології та природокористування Львівської міської ради Ірина Оршак теж підтримала петицію і зазначила: «Такі прилади треба встановлювати і в інших  місцях, бо у місті є багато проблемних зон, особливо це стосується промислових зон. Зокрема, багато скарг надходить на те, що на території Рясне-1 є сморід пластмас із промислових підприємств. Локацію встановити важко. Ці прилади треба встановлювати таким чином, щоб можна було он-лайн спостерігати за їхніми показниками».

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: