05.06.2021, 13:28

Кривоноса звільнили з ЗСУ

Колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Кривоноса звільнили з лав Збройних сил України.

Про це він сам повідомив у Фейсбуці, передає ВВС Україна.

"Звільнений з лав Збройних Сил України... Звільнений без рапорта. Служити державі хотів, але прислуговуватись не буду та не вмію. Тому і звільнили. Кажуть "немає посад". Хоча їх достатньо", - написав він.

Звільнення після 32-х років служби він вважає початком для себе "нового етапу боротьби з реаліями того безладу, який існує в армії і державі".

Наприкінці минулого року президент Зеленський звільнив Кривоноса з посади заступника секретаря РНБО. Як казали в Офісі президента - за політичні інтриги.

Бойовий генерал

Кривонос командував обороною Краматорського аеродрому на початку війни на Донбасі та був головним ідеологом створення в українській армії Сил спецоперацій як окремого роду військ.

У Радбез він потрапив ще за президента Порошенка й нерідко виглядав чужим у системі влади Володимира Зеленського. Кривонос критикував появу Сергія Сівохо у РНБО та Арестовича в Офісі президента.

Під час виборчої кампанії 2019 року він висунув свою кандидатуру в президенти, але згодом знявся на користь Порошенка.

Володимир Зеленський після своєї перемоги залишивКривоноса в РНБО. Він залишався у владі Зеленського понад півтора року.

При цьому Кривонос жорстко критикував обох секретарів Радбезу Зеленського - і Данилюка, і Данилова - яким закидав те, що "перетворили РНБО з Ради національної безпеки та оборони України на посміховисько з клоунами".

Відставку Сергія Кривоноса в Офісі президента пояснювали зокрема тим, що генерал не хотів працювати в команді та "не пропонував свої якісні експертні оцінки".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: