21.08.2020, 18:02

Кравчук пояснив головне завдання Фокіна в ТКГ

Перший прем'єр-міністр України Вітольд Фокін в складі української делегації в Тристоронньої контактній групі буде відповідати за комунікацію з громадянським суспільством окупованого Донбасу.

Про це заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, - передає Хвиля з посиланням на РБК-Україна.

За його словами, кандидатуру Фокіна запропонував глава Офісу президента Андрій Єрмак, а головним, при прийнятті рішення про його залучення до роботи, стало наявність досвіду і позиції.

"Але сам Єрмак не може пропонувати без узгодження з президентом. Тому що людей, які працюють в українській делегації ТКГ, стверджує президент указом. Єрмак детально вивчив це питання, запропонував різні варіанти, в результаті Вітольд Павлович затверджений як перший заступник глави делегації", - зазначив Кравчук.

Він підкреслив, що основне завдання Фокіна, хоч і не єдина, - стати комунікатором в переговорах інститутів громадянського суспільства, які перебувають на непідконтрольною і підконтрольній території.

"Вітольд Павлович працював з 16 років на Донбасі на шахтах, він особисто знає там багато людей. Він пройшов дуже довгий, дуже непростий шлях від коногона (були тоді коні на шахті) до прем'єр-міністра України. Людина, яка має позицію і досвід, який хоче, щоб Україна була державою, яка будує демократичну цивілізовану життя. Тому саме йому і запропонували почати цей діалог ", - резюмував Кравчук.

Раніше повідомлялося про те, що президент України Володимир Зеленський ввів першого прем'єр-міністра Вітольда Фокіна (1990-1992 рр.) До складу української делегації для участі в Тристоронньої контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: