29.11.2020, 11:59

Кравчук: Значних зрушень до миру на Донбасі немає

Питання розмінування, обміну полоненими, КПВВ та інші залишаються невирішеними, оскільки Москва висуває все нові вимоги.

На переговорах щодо Донбасу в рамках Тристоронньої контактної групи російська сторона блокує всі ініціативи Києва, крім домовленості про перемир'я. Про це в суботу, 28 листопада, заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі телеканалу Україна 24, пише Кореспондент.

"Ми не стоїмо на місці, певний рух уперед є. Цей рух визначається основним рішенням, яке було прийнято ТКГ про всеосяжну тишу 22 липня. Але інших серйозних зрушень до миру немає", - зазначив він.

При цьому, за словами Кравчука, такі питання, як розмінування, обмін утримуваними особами, КПВВ та інші, залишаються невирішеними, оскільки Москва висуває все нові вимоги.

"Однією з передумов свого часу була постанова Ради про місцеві вибори, а зараз передумова - ухвалення дорожньої карти, яку підготували ОРДЛО", - уточнив глава делегації.

Нагадаємо, Росія і сепаратисти відмовилися обміняти полонених до кінця поточного року, оскільки, на їхню думку, Київ не виконав своїх зобов'язань за Мінськими угодами.

Раніше на засіданні ТКГ РФ не підтримала план України щодо Донбасу і водночас прийняла стратегію сепаратистів. У питаннях розблокування роботи пунктів пропуску та обміну полоненими зрушень не було.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: