• Головна
  • Новини
  • Красиво жити не заборониш: куди витрачають державні кошти?

03.09.2019, 13:19

Красиво жити не заборониш: куди витрачають державні кошти?

Нещодавно стало відомо, що ДП "Львівстандартметрологія" придбало дорогий кросовер для свого директора Юрія Гриніва, ціна базової комплектації якого в автосалонах 900 тисяч гривень.

Про це пише у ФБ громадський активіст Богдан Рабешко. І далі: "Цинізм цієї закупівлі вражає тим, що придбання елітного авто відбулось в обхід Закону України "Про публічні закупівлі", який був прийнятий з метою ефективного та прозорого здійснення закупівель для запобігання проявам корупції.

І взагалі всі закупівлі цієї державної установи відбуваються в обхід системи Prozorro, що тягне за собою безконтрольне нецільове витрачання державних фінансових ресурсів, відсутність належного громадського контролю.

Згідно з декларацією п.Гриніва чиновник на ДП "Львівстандартметрологія" виплатив собі за 2018 р. заробітну плату 800 тисяч гривень, отримав якесь додаткове благо!!! в сумі 200 тисяч та нарахував собі премію в сумі 180 тисяч гривень на підставі ніби-то ефективного управління державного майна!

Як стало відомо, додаткове благо в сумі майже 200 тисяч за 2018 р. - це матеріальна допомога, яку виписав керівник сам собі! Що я вам скажу - молодець! Не має за що жити, скрута..

Ст.3 Закону України "Про корупцію" чітко регламентує, що корупція - це використання особою наданих їх службових повноважень з метою одержання неправомірної вигоди

П. Гринів не лише вдвічі помножив свою заробітну плату та премію, а й збільшив видатки на свою діяльність, а це означає, що він в 4 рази підняв вартість свого утримання.

Відзначу, що діяльність цього державного підприємства полягає в наданні послуг щодо видачі різного роду довідок, сертифікатів та результатів випробувань. Банальна довідка, до прикладу, про те, що певна продукція не підлягає сертифікації (таке вимагають під час публічних закупівель для учасників) коштує тут майже тисячу гривень.

Оце "правильний" державницький підхід - взяти від держави побільше. Тішусь, що при владі такі моральні, порядні і чесні політики! Хотілось би побачити його публічний звіт з документами щодо закупівлі товарів і послуг для державного підприємства...

Тимофей Милованов, як новий міністр економіки та безпосередній шеф голови Львівстандартметрологія, ви задекларували реформи диджіталізації та дерегуляції для боротьби з корупцією у сферах апробацій, сертифікації та дозвільної діяльності; декларуєте ліквідацію неефективності в управлінні державними підприємствами, що призводить до прямих втрат державного бюджету; декларуєте готовність "почути ключових стейкхолдерів". Хочу побачити Вашу готовність до активних дій після проголошення красивих гасел".

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: