• Головна
  • Новини
  • Костел і монастир, що на території ЛАЗу, у жахливому стані - влада Львова обдурила громаду

25.09.2020, 15:00

Костел і монастир, що на території ЛАЗу, у жахливому стані - влада Львова обдурила громаду

Костел Матері Божої Шкаплерної та монастир ордену кармелітів босих, що на території ЛАЗу, перебувають у жахливому стані, влада Львова безпорадна.

Про це нас своїй сторінці у ФБ повідомив голова громадського руху "Європейське місто" Богдан Рабешко. Саме він свого часу забив на сполох, що громада Львова може втратити унікальну архітектурну пам'ятку.

Богдан Рабешко: "Сьогодні (25 вересня) зареєстрував запит на отримання публічної інформації від Львівської міської ради на отримання копій проектно-кошторисної документації на протиаварійні та відновлювальні роботи та копії договору на передачу Монастирського комплексу та костелу ордену кармелітів босих на території Львівського автобусного заводу.

Опубліковано Богданом Рабешком Пʼятниця, 25 вересня 2020 р.

Нагадаю, що завдяки нашій активній громадській позиції, у 2018 році ця сакральна споруда була занесена в Державний реєстр нерухомих пам'яток архітектури, що надало колишній культовій споруді особливий охоронний статус, який зобов'язував власника автобусного заводу провести реставраційні і відновлювальні роботи для порятунку святині від подальшого руйнування. Проте власник святині - російський бізнесмен Чуркін - ухилявся від покладеного згідно пам'яткоохоронного законодавства обов'язку укласти охоронний договір з державним органом охорони памяток архітектури. Більше того, у серпні 2019 року в будівлі монастиря сталася загадкова пожежа - вигоріла одна з бібліотек. Найгірше те, що зруйнувалось перекриття останнього поверху та великої частини дахової покрівлі.

Опубліковано Богданом Рабешком Пʼятниця, 25 вересня 2020 р.

Влітку 2019 року мною була ініційована петиція щодо порятунку костелу Матері Божої Шкаплерної та монастиря ордену кармелітів босих від руйнації, яка була підтримана громадою м.Львова, а міська влада відразу ж провела переговори з правонаступниками ЛАЗу, заявивши про підписання 3-річного договору оренди з метою проведення протиаварійних та реставраційних робіт духовної святині.

Проте пройшов рік, а костел і монастир і надалі знаходяться в занедбаному і жахливому стані. Ніяких протиаварійних робіт ніхто там не проводить... Поки що всі заяви львівської влади про негайний порятунок святині так і залишились на папері...".

ВВАЖАЄТЕ, ЩО "ЛЬВІВ - ДУХОВНА І КУЛЬТУРНА СТОЛИЦЯ УКРАЇНИ?" ДУМАЄТЕ, МІСЦЕВА ВЛАДА ОБЕРІГАЄ НАШУ ДУХОВНУ СПАДЩИНУ? ВИ...

Опубліковано Богданом Рабешком Пʼятниця, 25 вересня 2020 р.
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: