• Головна
  • Новини
  • Кошти від угод прокурорів та обвинувачених направлятимуть на Армію дронів: САП та Мінцифра підписали меморандум

18.05.2023, 10:18

Кошти від угод прокурорів та обвинувачених направлятимуть на Армію дронів: САП та Мінцифра підписали меморандум

Міністерство цифрової трансформації разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою підписали меморандум, який передбачає передачу грошей від угод на БПЛА

Про це інформує Мінцифра та САП.

"Війна не лише не зупинила боротьбу з топкорупцією, але і додала мотивації нашій роботі. Наші пріоритети - притягнення винних у корупції до відповідальності та сприяння Збройним Силам України. Детективи й прокурори докладають зусиль, щоби спрямувати максимальні ресурси від інструменту угод зі слідством, на протидію агресору", - вважає керівник САП Олександр Клименко.

Аби допомогти українським військовим Спеціалізована антикорупційна прокуратура разом з Міністерством цифрової трансформації уклали меморандум про співробітництво.

Відтепер кошти, отримані в результаті угод прокурорів та обвинувачених, спрямовуватимуть на Армію дронів, техніку та необхідне обладнання.

Водночас за менш ніж 5 місяців САП і НАБУ вже виділили на армію БПЛА 650 млн грн. За ці кошти придбано сотні безпілотників для військових ЗСУ й ГУР,  а також партію БМП-2 для бригад Гвардії наступу.

"Кожен дрон рятує життя наших героїв. Ми мусимо бути технологічнішими за ворога. Саме тому розвиток сучасних українських БПЛА - наш пріоритет. Ми укладаємо державні контракти з десятками виробників за новими вигідними бізнесу умовами, підтримуємо фінансово становлення новачків на ринку. Цей рік точно стане проривним для вітчизняного ринку", - зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За час повномасштабної війни РФ завдяки роботі САП, НАБУ та ВАКС, укладеним угодам і застосуванню інших механізмів на користь Збройних Сил України перераховано понад 1,7 млрд грн.

Зробити донат на БПЛА для українських захисників.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: