• Головна
  • Новини
  • Контрнаступ ЗСУ: Росіяни в Лимані потрапили до оперативного оточення

28.09.2022, 16:14

Контрнаступ ЗСУ: Росіяни в Лимані потрапили до оперативного оточення

Російські канали опублікували карту наступу ЗСУ у Харківській, Донецькій та Луганській областях

Які висновки можна зробити?
1. Фронт 20-ї загальновійськової армії ЗС РФ на Осколі прорвано.

Російське угруповання в Лимані потрапило до оперативного оточення. Вихід наших військ на Невське та Терни означатиме перекриття останніх шляхів постачання, запечатування "котла" та повний розгром лимансько-ямпільського угруповання.

2. Російське командування, очевидно, розуміє загрозу, проте продовжує утримувати Лиман та Ямпіль. Конфігурація фронту противника вкрай невигідна для оборони, довго тримати такий фронт противник зможе.

Разом з тим не можна недооцінювати противника, керованість угруповання зберігається, ворог, як і раніше, перевершує нас у важких озброєннях та боєприпасах. Бої йдуть тяжкі.

3. Росіяни перекидають усі можливі підкріплення звідки тільки можливо – наприклад, там уже захоплено документи військовослужбовців зі складу 201-ої військової бази в Таджикистані, різних регіональних та національних підрозділів, низку батальйонів БАРС. Маршові поповнення мобілізованих спрямовані для поповнення 144-ї та 3-ї мотострілецьких дивізій у цьому районі. Також тут застосовуються 61 бригада морської піхоти, частини ВДВ.

4. ЗСУ вийшли вже до Кремінної, і після завдання поразки лимансько-ямпільського угруповання, ворогові доведеться бігти далеко, до траси Р66 Сватово-Кремінна.

5. На карті немає північної ділянки фронту. А там наші війська також перейшли Оскол, і поступово просуваються вперед на північ від Сватового. Бої за Сватове та бої за Кремінну виглядають неминучою та недалекою перспективою.

Facebook

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: