• Головна
  • Новини
  • Конкурс на проєкт будівництва слідчого ізолятора у Львові виграли архітектори Sulyk Architects

07.07.2021, 11:51

Конкурс на проєкт будівництва слідчого ізолятора у Львові виграли архітектори Sulyk Architects

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, переможцями відкритого Всеукраїнського архітектурного конкурсу на найкращу проєктну пропозицію щодо образного вирішення комплексу будинків, будівель та споруд державної установи «Львівська установа виконання покарань №19» на 1000 місць на вул. Збиральній стали львівські архітектори.

Про це повідомила пресслужба міської ради Львова.

"Маємо результати архітектурного конкурсу на проєкт будівництва слідчого ізолятора у Львові. Перемогли львівські архітектори Sulyk Architects.

Майбутній комплекс буде розташований на вул. Збиральній. Його будуватиме Міністерство юстиції. Окремо хочу подякувати Денисові Малюсці за оперативну і продуктивну співпрацю.

Громаді Львова важливо, щоб ця будівля виконувала не лише свої прямі функції, але й доповнювала архітектуру міста.

Зрештою, будемо відвертими. В Україні буває так, що людина проводить місяці, можливо роки, у слідчому ізоляторі, а потім з’ясовується, що вона не винна. Умови перебування в таких місцях не мають нічого спільного з презумпцією невинуватості. Про це теж не можна мовчати. Ми хочемо донести, що кожен, чию вину не доведено в суді, має право на людські умови. Ніхто не говорить про VIP-санаторій, але мінімальний комфорт все ж має бути навіть у таких установах.

Це цікавий досвід. В Україні подібних проєктів ще не реалізовували. А чи може СІЗО бути пам’яткою сучасної архітектури?», - зазначив мер Львова на власній сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 7 травня цього року Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію щодо образного вирішення комплексу будинків, будівель та споруд державної установи «Львівська установа виконання покарань №19» на 1000 місць на вул. Збиральній.

Раніше Міністр юстиції Денис Малюська зазначив, що кошти на таке будівництво будуть скеровуватись із продажів старих в`язниць у західному регіоні. Зокрема, частина коштів також буде скерована і з останнього аукціону щодо продажу колишньої недіючої львівської виправної колонії № 48, що на вул. Хуторівці. Загалом же новий слідчий ізолятор планують збудувати на околиці Львова так, аби він відповідав усім європейським стандартам.

Додамо, що Львівська міська рада виділила ділянку площею понад 8 га на вул. Збиральній під нове СІЗО ще у 2016 році за умови, що діючий ізолятор на вул. Городоцький припинить свою роботу.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: