• Головна
  • Новини
  • Конкурс місцевих проєктів на Львівщині матиме три рівні

18.01.2021, 19:26

Конкурс місцевих проєктів на Львівщині матиме три рівні

Проєкт Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини презентувала на засіданні комісії з питань розвитку місцевого самоврядування Львівської обласної ради сьогодні, 18 січня, начальник відділу з питань реалізації проєктів місцевого розвитку та міжнародної співпраці Олена Гвоздик.

Про це повідомили в обласній раді. 

Планується, що програма буде працювати за трьома напрямами:
-    Конкурс проєктів місцевих ініціатив;
-    Конкурс проєктів регіонального розвитку, у тому числі співробітництва територіальних громад;
-    Реалізація стратегічних (глобальних) проєктів.
З такими граничними вартостями проєктів:

Конкурс проєктів місцевих ініціатив: від  100 тис. грн. до 500 тис. грн,  максимальна сума субвенції з обласного бюджету не повинна перевищувати 250 тис. грн;

Конкурс проєктів регіонального розвитку, у тому числі співробітництва територіальних громад: від 3 млн грн і більше, максимальна сума субвенції з обласного бюджету не більше 2,5 млн грн;

Реалізація стратегічних (глобальних) проектів: від 25 млн грн.

Як розповіла Олена Гвоздик, перші два напрями будуть включати конкурсну складову, щодо третього - рішення щодо реалізації проєктів буде прийматися Конкурсною радою. 

«Ідея напрацювати таку Комплексну програму регіонального розвитку належить голові Львівської обласної ради Ірині Гримак. Суть її полягає у тому, щоб на Львівщині можна було втілювати в життя як місцеві ініціативи в одній громаді, так і більші проєкти завдяки міжмуніципальному та міжрегіональному співробітництву. Третій напрямок – тобто масштабні проєкти мали б бути зорієнтовані на, до прикладу, створення нових робочих місць та розбудову інфраструктури під залучення інвестицій, зокрема створення умов для функціонування індустріальних парків, фермерських господарств, розвиток туристичної інфраструктури, збереження пам’яток культурної спадщини, сприяння розвитку молодіжних та спортивних організацій», - пояснила Олена Гвоздик.

Члени комісії також наголосили, що сьогодні як ніколи важливо підтримати наші новостворені громади, дати їм інструмент, завдяки якому можна залучити додаткові кошти на території та показати, що лише об’єднавши зусилля можна досягти бажаних результатів.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: