• Головна
  • Новини
  • Комітет соцполітики рекомендував доопрацювати законопроєкт про мобілізацію: вказали на недоліки

08.01.2024, 20:10

Комітет соцполітики рекомендував доопрацювати законопроєкт про мобілізацію: вказали на недоліки

Комітет Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів закликав доопрацювати законопроєкт про мобілізацію, запропонований урядом.

Про це повідомив перший заступник голови підкомітету Михайло Цимбалюк у коментарі кореспондентці Суспільного.

"Найбільше було зауважень стосовно електронних повісток чи повісток електронною поштою", — зазначив народний депутат.

За словами парламентаря, називалися корупційні ризики, що стосуються керівництва ТЦК, які у випадку неявки мають право накладати обмеження на соціальні послуги, на керування транспортним засобом, на володіння майном і банківськими картками.

"Також ми вимагали конкретики, що стосується строковиків, їхньої демобілізації. І на основі цієї дискусії ухвалено рішення підготувати це окремим законопроєктом. Найближчими днями його зареєструємо і будемо просити всіх керівників фракцій і груп його підписати щодо негайної демобілізації всіх строковиків. Думаємо, що це пройде окремим законопроєктом", — вказав Цимбалюк.

Нардеп розповів, що керівництво Міноборони не змогло пояснити комітету, скільки потрібно додаткового фінансування.

"І заступник міністра фінансів Денис Улютін заявив, що у них немає таких розрахунків, а це вже перешкодою, щоб ухвалювати будь-який законопроєкт без фінансово-економічного обґрунтування", — пояснив парламентар.

Цимбалюк підкреслив, окрім цього, були й зауваження і допрацювання щодо броні викладачів ВНЗ, бо нинішня норма, запропонована Кабінетом міністрів, стосується тільки викладачів, які мають науковий ступінь або звання, а інші не мають права на броню.

"Ну і дискусії, кого демобілізувати з силовиків, обговорювалися поліцейські, БЕБ, податківці та інші. На що Міністерство оборони сказало, що вони це зроблять окремою постановою Кабміну. Тобто хочуть делегувати їм повноваження. Вважаємо, що це має бути в тілі законопроєкту", — продовжив нардеп.

Парламентар додав: "Через це вважаємо, що це найкращий варіант, аби не повертати на допрацювання уряду, а на основі Комітету нацбезпеки, оборони й розвідки зробити єдиний законопроєкт, враховуючи пропозиції альтернативних законопроєктів".

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: