• Головна
  • Новини
  • Коли почнуть валитися старі будинки у Львові - це питання тільки часу

Андрій Вихопень

політичний оглядач, блогер

Андрій Вихопень родився у Львові в 1969 році, громадський діяч, політичний оглядач, блогер, редактор пабліка "Львівська політика".


29.08.2019, 21:45

Коли почнуть валитися старі будинки у Львові - це питання тільки часу

Місто Дрогобич - це місто, де міський голова Кучма активно підтримував Порошенка. А паралельно мер створив собі таку майже власну "управлінську компанію" - одну на все місто. Ліквідував ЖЕКи, тобто зняв з балансу міста житловий фонд - за "нульовим" принципом.

Керуючись постановою Кабміну, якою запроваджено правило передачі за принципом "кому винен - всім пробачаю", з тією УК він, по суті,  примусово підписав з дрогобичанами угоди (без конкурсу). Всіх запевняв, що буде підмітати двори, правда, про капремонт житлового фонду та стан комунікацій в них, не обмовився. Тепер обвалився будинок.

Андрійванич таке саме робить, конкурсу, який мав бути ще проведений в 2017 році, восени, так і не провів. Конкурс на обслуговування житлового фонду, де  люди самі не визначилися з управлінцем. Монополіст вже нині у Львові формується у вигляді компідприємств УК замість ЖЕКів, тобто йде банальна перереєстрація. Але в чому тут проблема? Спочатку, згідно з рішення виконкому, будинки знімають з балансу міста, тобто передають їх мешканцям в тому стані, в якому є, без будь-яких подальших зобов'язань міста перед співвласниками багатоквартирних будинків, а потім знову беруть на баланс, але вже без зобов'язань. Який стан будинків старого житлового фонду, всім відомо. Що буде з ними - також. Але Андрійвача цікавить канатна дорога на Високий Замок і миття бомжів. Ось така "сєрмяжна правда" з нашою господаркою, а вони ще хочуть на міністра ЖКГ ставити пані Альону Бабак. 

(На фото - уночі проти 28 серпня у Дрогобичі внаслідок вибуху обвалився цілий під’їзд - з першого по четвертий поверх - у чотириповерховому житловому будинку. Під завалами загинуло 8 людей, у тому числі 5-річний хлопчик.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: