• Головна
  • Новини
  • «Київський терорист» виявився іноземцем й обіцяє вибух, якщо його вб’ють

03.08.2020, 14:55

«Київський терорист» виявився іноземцем й обіцяє вибух, якщо його вб’ють

Чоловік, який погрожує підірвати бомбу у столичному ТРЦ "Леонардо", є громадянином Узбекистану і психічно неврівноваженою особою.

Про це написав у Фейсбук заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, повідомляє Укрінформ.

"За попередньою інформацією, особою, яка погрожує терористичним актом, є громадянин Узбекистану — Карімов Сухроб Рахманович , 25.03.1988 р.н. Судячи за його соціальними мережами — це психічно неврівноважена особа", - повідомив Геращенко.

Геращенко також повідомив, що "терорист декларує, що в його рюкзаку є великий заряд вибухівки, який здетонує, якщо його вб’ють, оскільки за його ногу причеплений трос, який прив’язаний до детонатора".

За його словами, правоохоронці поки що не знають, наскільки серйозні наміри цього чоловіка, та чи дійсно в нього справжня вибухівка.

"Тому наразі обрана стратегія перемовин. На місці створений оперативний штаб СБУ та поліції. Введено в дію план спеціальної операції "Бумеранг", - поінформував заступник міністра.

Як повідомлялося, невідомий погрожує вибухом у бізнес-центр "Леонардо" у Києві, представники поліції почали перемовини з терористом та запропонували йому здатися.

Це вже третій за останній час подібний випадок – із захопленням заручників та погрозами вибухів. Зокрема, 21 липня о 9.25 у центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус із 13 пасажирами. Він заявив, що автобус замінований, у нього при собі автоматична зброя та велика кількість вибухівки. Того дня близько 22-ї всіх заручників було звільнено, а підозрюваного Максима Кривоша – затримано.

Також 23 липня у Полтаві чоловік, якого підозрювали у незаконному заволодінні автомобілем, вчинив опір правоохоронцям і погрожував підірвати гранату. Він захопив у заручники працівника карного розшуку, якого після перемовин обміняв на начальника управління карного розшуку ГУНП в Полтавській області полковника поліції Віталія Шияна, з яким втік на авто. Пізніше того дня, 23 липня, зловмисник, яким виявився тричі судимий Роман Скрипник, відпустив полковника Шияна.

Розшукували "полтавського терориста" Скрипника понад тиждень, його ліквідували 1 серпня у ході поліцейської спецоперації, коли він знову захопив у заручники правоохоронця, який виявив підозрюваного в одному з нежитлових будинків.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: