• Головна
  • Новини
  • Керівника лісгоспу на Львівщині судитимуть за привласнення землі у курортній зоні

16.10.2024, 14:03

Керівника лісгоспу на Львівщині судитимуть за привласнення землі у курортній зоні

На Львівщині завершено розслідування щодо керівника одного з місцевих лісових господарств, який незаконно привласнив земельну ділянку та майно в курортному районі. Загальна вартість об'єктів, про які йде мова, становить понад 3 мільйони гривень. Справа направлена до суду, і тепер керівнику лісгоспу загрожує покарання за незаконні дії.

Як повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР), посадовець лісгоспу, який також є депутатом та головою постійної комісії з питань землекористування Славської об’єднаної територіальної громади (ОТГ), скористався своїм службовим становищем для незаконного отримання земельної ділянки. Йдеться про ділянку державного підприємства, на якій знаходився так званий "будинок лісника". Після реконструкції будівля досягла площі понад 200 кв. м. Загальна вартість майна та землі оцінюється в понад 3 млн грн.

Схема, за якою керівник лісгоспу привласнив землю, полягала у підготовці підроблених документів для легалізації передачі ділянки його дружині. Спочатку посадовець подав від її імені запит до сільської ради з проханням надати дозвіл на розробку проєкту землеустрою, ніби для ведення особистого селянського господарства. Після позитивного рішення сільради, він залучив трьох інженерів-землевпорядників для підготовки необхідних документів.

Під час розробки проєкту інженери не вказали, що дана земля та будівля є власністю державного лісгоспу, чим порушили законодавство. На основі цього підробленого документу сільська рада прийняла рішення про передачу землі у власність дружині керівника лісгоспу. В результаті махінацій, ділянка, що мала бути частиною державного лісового фонду, була незаконно віддана у приватну власність.

Правоохоронці встановили ці факти, і тепер керівнику лісгоспу загрожує судовий розгляд за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем та незаконному привласненні державного майна. Справу вже передано до суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: