24.09.2019, 19:49

Керівник «Укравтодору» подав заяву про відставку

Керівник Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор») Славомір Новак подав прем'єр-міністрові України заяву про відставку у зв'язку із завершенням 3-річної каденції.

Про це повідомила прес-служба «Укравтодору» з посиланням на керівника відомства, передає УНІАН.

«Ще кілька тижнів тому у зв'язку із закінченням 3-річної каденції, новою пропозицією, що я її отримав, і особистими планами, я ухвалив рішення про завершення своєї роботи на посаді керівника «Укравтодору». За три роки непростої, але важливої роботи я отримав велике задоволення від тих результатів, яких вдалося досягнути в Україні», - цитує прес-служба Новака.

За його словами, немає іншої країни у світі, де за такий короткий час було б так успішно реформовано дорожню галузь.

«Лише за три роки ми створили стабільне джерело фінансування (Дорожній фонд) і провели децентралізацію доріг, поліпшили використання наявних кредитних ліній від МФО. Ці кроки збільшили довіру міжнародних фінансових інститутів до України, свідченням чого є отримання нової кредитної лінії щонайменше на 900 млн євро й отримання першого в історії України гранту від ЄС на будівництво доріг, що відкрило можливість залучати таку допомогу надалі», - зазначив він.

Також Новак наголосив, що за цей час було створено перший середньостроковий план розвитку галузі на 2018-2022 роки, на основі якого підготували оновлену програму на 2020-2024 роки, розробили стратегію розвитку територіальних доріг, впровадили технологію бетонних доріг, всі тендери перевели на Prozorro.

«Покладений в основу розвитку мережі маршрутний принцип дав змогу фактично завершити перший етап нашого пріоритетного проекту GO Highway, минулого року його було включено в європейську мережу TEN-T. Ми ввели новий підхід до контролю якості, ввели європейський стандарт гарантій на будівництво і ремонт доріг, відкрили ринок для приватних компаній, зокрема й у рамках експлуатаційного утримання. Вперше почали впровадження ІТС - інтелектуальних транспортних систем і кардинально змінили підхід до безпеки руху», - зазначив він.

Також Новак подякував усім, хто допомагав і підтримував - Міністерству інфраструктури, уряду, міжнародним партнерам, громадськості.

«Надалі я готовий допомагати як прем'єр-міністру України, так і наступному керівникові «Укравтодору», адже розпочаті зміни вимагають продовження. Я приїхав до України, бо переконаний - місце України в ЄС. Я приїхав до України, щоб імплементувати європейські стандарти до реалій української дорожньої сфери. Україна - у моєму серці», - наголосив він.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ЗМІ міністр інфраструктури Владислав Криклій анонсував звільнення з посади керівника «Укравтодору» Новака.

Фото - УНІАН

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: