• Головна
  • Новини
  • Керівницю Миколаївського МСЕК викрили на корупції: знайдено понад 450 тисяч доларів та російський паспорт її сина

22.10.2024, 09:41

Керівницю Миколаївського МСЕК викрили на корупції: знайдено понад 450 тисяч доларів та російський паспорт її сина

Служба безпеки України викрила керівницю Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Віру Бєлякову на масштабних корупційних схемах, пов'язаних з ухиленням від мобілізації. Під час обшуків було виявлено понад 450 тисяч доларів готівкою, колекцію ювелірних виробів та російський паспорт її сина.

Як повідомляє СБУ, більшу частину грошей та коштовностей знайдено у квартирі сина Бєлякової, який є інтерном медичного університету. Серед знахідок був також російський паспорт, отриманий ним у генконсульстві РФ в Одесі до початку повномасштабної війни.

Зазначається, що під час обшуків у фігурантки виявили понад 450 тисяч доларів готівки та колекцію ювелірних виробів, які вона переховувала за різними адресами.

"Так, більшу частину вилучених грошей та коштовностей знайдено в помешканні її сина – інтерна медичного вишу, в якого СБУ виявила також російський паспорт", – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, молодик оформив громадянство країни-агресора у колишньому генконсульстві РФ в Одесі до початку повномасштабної війни. Також для переховування нелегальних доходів посадовиця оформила на свого сина три незадекларовані квартири.

За даними слідства, протягом 2015-2023 років очільниця МСЕК зазначала у своїх деклараціях винятково офіційні прибутки на загальну суму понад 2 млн гривень.

Крім того встановлено, що у 2023 році посадовиця оформила собі та сину 2-гу групу інвалідності для отримання від держави додаткових пільг та соціальних виплат.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення чиновниці про підозру. Триває розслідування.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: