08.04.2022, 10:10

Казахстан допомагає РФ обходити санкції - "Схеми"

Казахстанський банк Altyn Bank, у якому понад 50 відсотків власності належить китайському банку, дозволяє громадянам Російської Федерації дистанційно оформлювати віртуальні картки міжнародних платіжних систем Visa/Mastercard та замовляти пластикові картки кур'єрською доставкою.

Через особистий кабінет, можна "ініціювати випуск нової картки". Також є опція отримати пластикову картку, замовивши кур'єрську доставку, йдеться у розслідуванні "Схем" (Радіо Свобода).

Altyn Bank – комерційний банк із центральним офісом в місті Алмати, Казахстан. Відповідно до інформації на сайті, акціонерами банку є China CITIC Bank Corporation Limited (50,1%), китайська компанія China Shuangwei Investment Co., Ltd. (9,9%) і AO "Народний Банк Казахстану" (40,0%).

Журналісти звернулись до банку як потенційні клієнти і поцікавились щодо можливості оформлення карток для громадян Росії. Через месенджер WhatsApp у банку підтвердили, що "цифрову карту можна відкрити моментально", та додали, що також "доступно випустити цифрову карту в пластику і замовити доставку кур'єром".

Пізніше, у письмовій відповіді у Altyn Bank повідомили, що "нерезиденти Казахстану мають можливість дистанційно стати клієнтами банку". Для цього треба мати індивідуальний ідентифікаційний номер (ІПН) Республіки Казахстан, мобільний номер (допускається й іноземний) і документ, який посвідчує особу". Для реєстрації банк просить скачати їхній додаток.

При цьому оформити казахський ІПН можна онлайн, подавши заявку через "Altyn-i" – це проєкт цифрового банку, бренд, створений Altyn Bank. На сайті вказано, що відповідь можна отримати впродовж одного робочого дня.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: