• Головна
  • Новини
  • Кампанія з бойкотування реклами на Фейсбук пошириться на Європу

29.06.2020, 12:05

Кампанія з бойкотування реклами на Фейсбук пошириться на Європу

Організатори кампанії з бойкотування реклами на Фейсбук, яка у США отримує все більше підтримки з боку компаній, скоро пошириться на Європу, кажуть її організатори. ЇЇ мета – посилити тиск на соцмережу для усунення зі своїх сторінок мови ненависті.

Про це пише Голос Америки.

Кампанія «Зупиніть ненависть заради вигоди» почне закликати європейські компанії приєднатися до бойкотування, повідомив агентству Рейтер її виконавчий директор Джим Стеєр. Від початку кампанії у червні до неї приєдналися понад 160 американських компаній. Ініціатива була розпочата низкою правозахисних організацій після загибелі при затриманні поліцією Джорджа Флойда.

«Наступний крок – це глобальний тиск», - сказав Стеєр, додавши, що вони прагнуть, щоб європейські законодавці ввели більш жорсткі правила на адресу Фейсбук. В червні Європейська комісія оголосила про нові правила для технологічних компаній з вимогою подавати місячний звіт щодо їх відповіді дезінформації щодо коронавірусу.

У відповідь на заклики вдатися до більш активних заходів, щоб обмежити мову ненависті, компанія Фейсбук у неділю визнала, що має багато роботи попереду та заявила, що обєднує свої зусилля з правозахисними організаціями, щоб розробити додаткові інструменти боротьби з мовою ненависті. В компанії кажуть, завдяки новим технологіям штучного розуму, їм вдається відстежити 90% відсотків повідомлень, які містять мову ненависті, ще перед публікацією.

Тим часом, великі корпорації на кшталт Honda, Pepsi, Unilever, призупинили свою рекламу на Фейсбук, втім лише на території США. Щорічно Фейсбук отримує 70 мільярдів доларів прибутків від реклами, чверть з яких надходить від великих компаній. Решта надходжень від реклами генерується від малих бізнесів. Втім, розголос навколо політики компанії щодо мови ненависті негативно вплинув на її акції. Так у п’ятницю акції Фейсбук впали на 8,3%

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: