07.07.2021, 15:38

Кабмін затвердив санкції проти Білорусі

Санкції проти Білорусі запропоновано застосувати строком на три роки. Їх введуть, бо є порушення прав людини в сусідній державі.

Кабінет Міністрів України узгодив санкції, які планують ввести стосовно громадян Білорусі. Тепер їх мають затвердити на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Відповідне розпорядження прийняли в середу, 7 липня, на засіданні уряду, передає Кореспондент.

Санкції запропоновано застосувати строком на три роки.

Санкції запровадили через порушення прав людини в Білорусі, після репресій та насильницького придушення мирних протестів, а також застосування тортур і незаконних затримань, зокрема громадян України.

У Кабміні наголосили, що санкції проти Білорусі відповідатимуть вимогам, які мають на меті захищати національні інтереси України.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Україна готує санкції проти Білорусі. Санкції готували з урахуванням рішень Ради ЄС від 2 жовтня і 6 листопада 2020 року про введення обмежувальних заходів до фізичних осіб, які є причетними до фальсифікації виборів президента Білорусі, які відбулися торік.

Тим часом Олександр Лукашенко пригрозив ЄС обмежити транзит транспорту в разі нових санкцій. Білорусь у питанні транзиту поки поводиться "по-людськи", але якщо будуть нові санкції, транспорт "об'їжджатиме через Північний полюс", заявив Лукашенко на засіданні уряду.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: