24.11.2021, 15:59

Кабмін затвердив план заходів щодо деолігархізації

Кабінет Міністрів України затвердив “План заходів щодо запобігання зловживанню надмірним впливом особами, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархами)”.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська у Фейсбуці.

“Уряд щойно на своєму засіданні затвердив згаданий вище План заходів (повна назва – “План заходів щодо запобігання зловживанню надмірним впливом особами, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархами)”). Ми неодноразово наголошували, що припинити зловживання олігархами своєю владою можна лише комплексними заходами”, - повідомив Малюська.

Він наголосив, що “закон про олігархів – це лише частина (вкрай важлива) величезного обсягу роботи, яку ще слід виконати”.

“У Плані заходів – картинка майбутнього повніша. Там і регулювання лобізму, і посилення спроможності АМКУ, і антикор із судами, і справедливі тарифи, і медіарегулювання, і критична інфраструктура, і енергетична безпека”, - сказав міністр.

За його словами, план заходів буде ще доповнюватися, “але загальне уявлення можна отримати вже одразу після публікації розпорядження КМУ”.

Як повідомляв Укрінформ, 5 листопада Президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: