25.11.2020, 17:11

Кабмін відновив надання «пакунків малюка»

Кабмін ухвалив проєкт постанови про одноразову натуральну допомогу при народженні дитини "пакунок малюка" - документ прийняли з одноденним доопрацюванням.

Відповідний документ прийняли на засіданні 25 листопада.

Відповідно до постанови, дітям, народженим починаючи з 24 жовтня 2020 і до 1 липня 2021 року включно, має бути надано протягом 30 днів від моменту народження "пакунок малюка".

У випадку пошкоджень або недоукомплектування пакунку необхідно протягом 3 днів від моменту одержання допомоги скласти відповідний акт та звернутись до місцевих структурних підрозділів з питань соціального захисту.

А у разі недоотримання протягом 30 днів "пакунку малюка" з незалежних від отримувача причин передбачена виплата грошової компенсації.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 30 вересня ухвалила в цілому законопроєкт  №3006а "Про внесення змін до ЗУ "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", який передбачає надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка".

72 народних депутати подали законопроєкт, який забороняє видавати "пакунки малюка" породіллям у грошовому еквіваленті замість натуального.

Нещодавно Уряд підтримав пілотний проект Мінсоцполітики, який передбачає, що замість "пакунку малюка" батьки можуть отримати цільову  грошову компенсаційну виплату у розмірі 5 тисяч гривень. 

Напередодні керівника централізованої закупівельної організації ДУ "Професійні закупівлі" Андрія Кузьменко викликали на допит у Державне бюро розслідувань через закупівлю пакунків малюка з очікуваною вартістю 1,2 мільярда гривень. Аукціонні торги щодо цього лоту ще не відбулися.

"Ми виявили ознаки змови 6 учасників закупівлі. Зокрема, скани їхніх пропозицій містили однакові дефекти друку. Ці факти ми передали в Антимонопольний комітет України. Пропозиції цих компаній були відхилені через невідповідність тендерній документації.

Минулого тижня ЗМІ опублікували інформацію, що існує проєкт постанови Кабміну, яким цю закупівлю хочуть скасувати і надати можливість Мінсоцполітики закупити весь обсяг пакунків малюка без аукціону", - пояснює керівник ЦЗО.

Заступник міністра соціальної політики Євген Котик сказав, що гроші, які батьки отримують замість "пакунку малюка", вони зможуть витратити лише за призначенням.

Дитячий фонд ООН закликає Уряд зберегти "пакунки малюка", які нещодавно замінили грошовими виплатами. У організації підкреслюють, що програма універсальна для всіх родин, незалежно від їхнього соціально-економічного статусу.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: