18.08.2021, 15:27

Кабмін схвалив Стратегію розвитку Донбасу

Стратегія на період до 2030 року передбачає створення трьох типів моделей територій пріоритетного розвитку.

Кабінет Міністрів України схвалив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей на період до 2030 року. Рішення прийнято під час засідання в середу, 18 серпня, передає Кореспондент.

Передбачається створення трьох типів моделей територій пріоритетного розвитку, впровадження нових інструментів захисту інвестицій, створення системи страхування від військових і політичних ризиків, закріплення незмінності умов оподаткування господарської діяльності інвесторів, усунення надмірного регулювання господарської діяльності, ініціювання освіти Фонду консорціумного фінансування і т.п.

Також передбачені заходи з підтримки виробництва продукції з високою доданою вартістю і формування технологічних ланцюжків переробних виробництв, стимулювання розвитку нових високотехнологічних виробництв, сприяння залученню інвестицій через зменшення частки державної та комунальної власності, розвиток агропромислового комплексу перш за все для формування сегмента тваринництва, зрошувального землеробства і т. п.

У напрямку розвитку критичної інфраструктури і логістики визначено створення транспортно-логістичних кластерів і базових логістичних центрів, модернізація залізничної магістралі та її інфраструктури, впровадження інноваційних технологій та інформаційних систем, відновлення енергетичної та газопостачальної інфраструктури і т.п.

Формування регіонального ринку праці буде забезпечено шляхом реалізації програм перепідготовки та підвищення рівня кваліфікації фахівців відповідно до потреб ринку праці, підтримки переміщених установ вищої освіти, а також проведення заходів освітньої та інформаційно-консультаційної спрямованості для суб'єктів малого та середнього підприємництва.

У напрямку налагодження комунікацій в умовах гібридної війни Російської Федерації проти України передбачаються заходи щодо популяризації привабливого інвестиційного іміджу Донецької і Луганської областей, залучення потенціалу економічної дипломатії для просування товарів і послуг Донецької і Луганської областей на міжнародні ринки, а також розширення механізмів залучення соціально відповідального бізнесу.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: