24.12.2021, 17:22

Кабмін готує підтримку виробникам продуктів

Влада розглядає можливість дотацій або встановлення спеццін на соціально значущі продукти через подорожчання енергоносіїв.

Уряд готує механізми підтримки виробників соціальних продуктів через зростання цін на енергоносії, продукти харчування. Про це у п'ятницю, 24 грудня, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Кореспондент.

"Ми розуміємо проблематику у зв'язку з тим, що ціни на газ аномально продовжують зростати. Уряд за дорученням президента України Володимира Зеленського розробляють механізми підтримки українських хлібопекарів і українських виробників соціальних продуктів харчування. Відповідно, найближчими днями у зв'язку з цим уряд вийде з відповідними пропозиціями", - повідомив він.

Також уряд проводить консультації з бізнесом, "щоб зрозуміти потреби та рівень такої підтримки, якою вона має бути".

Крім того, влада опрацьовує питання захисту споживачів в умовах очікуваного зростання цін на соціальні продукти, зокрема, можуть з'явитися прямі дотації виробників.

"В умовах світової кризи, звичайно ж, виробники розглядають питання підвищення цін. У даному випадку ми також працюємо з ними для того, щоб захистити не тільки виробників, а й - ключове питання - це й українських споживачів. Тобто розглядатимемо можливість запровадження відповідних націнок на соціальні продукти харчування, зокрема соціальний хліб, розглядатимемо можливість прямих дотацій або спеціальних цін для виробників соціальних продуктів, соціального хліба", - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, на початку грудня у Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким пропонується запровадити держрегулювання цін на продукти, що мають суттєву соціальну значущість, скасовану у 2017 році.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: