• Головна
  • Новини
  • Ізраїль оголосив генсека ООН Антоніу Гутерреша персоною нон грата через позицію щодо Ірану і ХАМАС

02.10.2024, 15:36

Ізраїль оголосив генсека ООН Антоніу Гутерреша персоною нон грата через позицію щодо Ірану і ХАМАС

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац оголосив генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша персоною нон грата, заборонивши йому вʼїзд до країни.

Це рішення ухвалено через відсутність чіткого засудження нападів Ірану на Ізраїль та нездатність Гутерреша дати однозначну оцінку агресії з боку угруповань, пов'язаних з Іраном. Про це заявив Ісраель Кац, пише WestNews.

«Кожен, хто не може однозначно засудити злочинний напад Ірану на Ізраїль, як це зробили майже всі країни світу, не заслуговує ступати на землю Ізраїлю», — наголосив міністр закордонних справ.

Кац особливо звернув увагу на позицію Гутерреша щодо недавніх терактів, вчинених радикальними угрупованнями на Близькому Сході, зокрема ХАМАС. За словами міністра, генсек ООН не висловив жорсткої критики стосовно різанини, сексуальних злочинів та вбивств, які бойовики ХАМАС здійснили 7 жовтня 2024 року. Ізраїльський дипломат зазначив, що, попри це, міжнародна спільнота майже одноголосно засудила ці події і визнала ХАМАС терористичною організацією.

«Генеральний секретар, який надає підтримку терористам, ґвалтівникам і вбивцям ХАМАС, «Хезболли», хуситам, а тепер і флагману глобального тероризму — Ірану, запамʼятається як пляма в історії Організації Обʼєднаних Націй», — різко прокоментував ситуацію Ісраель Кац.

Міністр закордонних справ Ізраїлю також підкреслив, що його країна продовжуватиме захищати своїх громадян і національні інтереси незалежно від того, чи братиме участь у цьому процесі Антоніу Гутерреш.

На тлі загострення конфлікту на Близькому Сході, генеральний секретар ООН виступив із заявою, в якій закликав до негайного припинення бойових дій та ескалації конфліктів у регіоні.

«Я засуджую розширення конфлікту на Близькому Сході — ескалація за ескалацією. Це має припинитися. Нам конче потрібне припинення вогню», — написав Гутерреш у своїй заяві.

Ця заява викликала різку критику з боку ізраїльської влади, яка очікувала від генсека ООН чіткого засудження агресивних дій Ірану та радикальних угруповань, пов'язаних із цією державою.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: