• Головна
  • Новини
  • Із 30 млн грн до фельдшерів «швидкої» досі нічого не дійшло  

08.04.2019, 08:34

Із 30 млн грн до фельдшерів «швидкої» досі нічого не дійшло  

Працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Львівської області ще досі не отримали гроші із тих 30 млн грн, які 12 березня Львівська обласна рада додатково виділила Центру на доплати до мізерних зарплат.

Про це стало відомо із допису у ФБ депутата Львівської обласної ради Івана Собка:

«Є інформація, що кошти обласного бюджету, виділені обласною радою в сумі + 30 млн грн для доплат працівникам екстреної медичної допомоги не до всіх дійшли... Чому так?

Маю інформацію, що кошти отримають всі, окрім молодших медсестер.

Цікаво почути коментарі департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Ірини Микичак».

Під цим постом постало професійне обговорення. Зокрема, працівники Центру повідомили, що ще ніхто нічого не отримав.

Також на повідомлення Івана Собка відгукнулась Ірина Микичак, директор департаменту з питань охорони здоров’я Львівської ОДА: «Дякую Вам за запит. І Вашу небайдужість. Як Вам, напевно, відомо, що голови ЛОДА і департаменту ОЗ звернулись до обласної ради з пропозицією передбачити додатково 40 млн грн для встановлення фіксованої доплати працівникам екстреної медичної допомоги. Обласною радою виділено для Центру на 10 млн менше, ніж був розрахунковий запит.

Інформую, що департамент не розподіляє кошти всередині установи між працівниками. До Вашого відома, у обласному центрі екстреної медичної допомоги є в.о. директора Центру і три профспілкові організації, до повноважень яких належить визначити і затвердити наказом по Центру порядок встановлення доплат. Позиція департаменту ОДА наступна: розподілити фінансовий ресурс між працівниками, які працюють у бригадах екстреної медичної допомоги.

Згодом Ірина Микичак додала: «Окрім того, департамент підготував і надіслав до ради проект рішення про перетворення комунального закладу "ЛОЕЦМДіМК" в комунальне підприємство. Оскільки Національна служба охорони здоров'я України орієнтовно з вересня 2019 року буде підписувати угоди з обласними центрами і надалі з 2020 року їх фінансувати за обсяг і якість наданої медичної допомоги за критеріями НСЗУ.

Також Ірина Микичак повідомила: «Завтра (тобто сьогодні, 8 квітня)  доручу начальнику фінансового відділу виїхати в Центр, взяти пояснення і попрацювати над документами для вияснення ситуації».

Долучився до дискусії  і в.о. генерального директора Центру екстреної меддопомоги Ярослав Пилипець: «Дійсно є юридична складність з виплатами доплат для молодших медичних сестер, ми зараз над цим працюємо і завтра я детальніше дам усі відповіді. Iryna Mykychak навмисне ніхто і нічого не затягує, колективний договір в розробці, попередній є діючим. До відома працівників було доведено, що доплати будуть після 15 квітня. Прошу всіх залишатись спокійними. Прошу вибачення за непорозуміння та постараюсь налагодити кращу комунікацію між нами».

Нагадаємо, 12 березня під стінами Львівської обласної ради, де відбувалося чергове пленарне засідання, зібралися медпрацівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Львівської області, які вимагали збільшення зарплатні.

“Ми хочемо мати гідну зарплату за нашу роботу. Сьогодні  зарплатня фельдшерів становить від 3 500 до 6 000 гривень”, - розповіли тоді медики.

Зокрема, працівники Центру вимагали, щоб їм підняли зарплатню хоча б до 12 тис. грн.

“Наші вимоги – це покращення умов праці; збільшення  заробітної плати; забезпечення машинами швидкої допомоги», – заявив тоді фельдшер першої підстанції Олег Березяк.

До пікетувальників вийшов очільник Львівської ОДА  Олег  Синютка, який пообіцяв, що депутати підтримають рішення про внесення змін до обласного бюджету та виділять додаткові кошти на збільшення зарплатні.

Олег Синютки був зазначив, що кошти закладуть на півроку, а після того, як мине 6 місяців, до бюджету знову внесуть зміни та знову виділять кошти на зарплатню  фельдшерам.

Тоді ж 12 березня Львівська обласна рада виділила Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Львівської області 30 млн грн на доплати до зарплат.   

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: