• Головна
  • Новини
  • Івано-Франківські депутати вимагають припинити інформаційне переслідування Ірини Фаріон

15.12.2023, 14:11

Івано-Франківські депутати вимагають припинити інформаційне переслідування Ірини Фаріон

У п'ятницю, 15 грудня, депутати Івано-Франківської міської ради під час сесії підтримали звернення до Служби безпеки та Міністерства освіти і науки України із закликом припинити інформаційне переслідування Ірини Фаріон

У своєму зверненні щодо "необхідності припинення спекуляцій, пов’язаних з українською мовою в публічному та медійному просторах України" депутати вимагають у голови СБУ Василя Малюка та міністра освіти Оксена Лісового "припинити інформаційне переслідування Ірини Фаріон".

"Сьогодні ми стурбовані тим, що довкола питання державного статусу української мови організовують провокації, очевидно маючи на меті розколоти суспільство та розхитати й без того важку ситуацію в державі. І виграє від цього тільки ворог. Таким прикладом є історія ганебного цькування мовознавця та професора Ірини Фаріон. Це випадок відвертих репресій проти тих, хто рішуче обстоює державний статус української мови та національний розвиток України. Ми вимагаємо припинити інформаційне переслідування Ірини Фаріон. Не можна допустити, щоб в Українській державі карали українців за захист української мови!", – йдеться у зверненні.

Окрім цього, депутати Івано-Франківської міськради вимагають в СБУ та Міністерства освіти та науки України вживати заходи для утвердження та розвитку державної мови, сприяти її поширенню і захисту.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: